İçişleri Bakanı Soylu Mardin'de

İçişleri Bakanı Soylu Mardin'de
Bakan Soylu:- "Bakın bunların esas derdi bu memleketin güçlü olmamasıdır. Bunların derdi biz falan değiliz. Bunların derdi bu ülkenin ayaklarının üzerinde durmamasıdır, mahkum olmasıdır"- "Güçlü bir Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız var, bugün ne yaptığ

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bakın bunların esas derdi bu memleketin güçlü olmamasıdır. Bunların derdi biz falan değiliz. Bunların derdi bu ülkenin ayaklarının üzerinde durmamasıdır, mahkum olmasıdır." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Bakan Soylu, İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünde, kentte görev yapan Çevik Kuvvet ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Şenoba beldesinde yüksek gerilim hattına takılarak düşen helikopterde şehit olan 13 askeri rahmetle andı.

"Onların ailelerinin asaletine hep beraber şahit olduk. Bir millet olarak üzüldük. İçimiz kavruldu ama kiminin evladını, kiminin hanımını gördüm. Sanki kendi ailesinden biri değil bir millet, bir ülke, bir vatan toprağından bir ferdi ay yıldızlı bayrak için ve bu millet için uğurluyordu. Cesur, dik duruşlu ve kahraman. İşte bizim Anadolu'nun muhafaza etmek zorunda olduğumuz karakteri bu karakterdir." diyen Soylu, güvenlik kuvvetleri personellerinin gözlerinin içine bakmaya kıyamadıklarını ve kendileri için çok kıymetli olduklarını dile getirdi.

Soylu, güvenlik kuvvetlerinin adalet, hakkaniyet, doğru, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve kardeşliği bozmaya çalışanlara karşı büyük bir mücadele ortaya koyduğunu ifade etti.

Personelin dostluk, arkadaşlık ve amirlerin sözlerine riayet etmek, mesleklerinin gerektirdiği bütün incelikler ve yetenekleri bir an olsun kaybetmemeleri tavsiyesinde bulunan Soylu, Özel Harekat ve diğer branşlardaki meslektaşlarının dünyanın en iyi polisi olmaya aday olduklarını vurguladı.

Soylu şöyle devam etti:

"Sizin, kaymakamlarımızın, jandarma komutanlarımızın, savcıların, silahlı kuvvetler mensuplarımızın arkadaşları şehit oldular. Bu ülkenin birliği için, bu ülkenin bekası için, bu milletin selameti için şehit oldular, onlar buradalar. Zannetmeyin bizler, sizler yalnız başımızayız, onlar bizimle beraberler. Teröriste karşı son derece acımasız olun. Milletimizin huzurunu, sükununu, birliğini ve beraberliğini bozmayan vatandaşlarımıza karşı da bütün dünyanın hayran olacağı kadar şefkatli, merhametli ve hizmetkar olun."

Geçmişe dönüp baktıklarında ülkeye hürriyet, özgürlük ve bağımsızlığı sağlayanlara dua ettiklerini dile getiren Soylu, şunları söyledi:

"Bilesiniz ki siz de onlardansınız. Bundan 150, 200 yıl sonra bu dönemde ortaya koyduğunuz bu büyük mücadeleye, bu millet geçmişine bakarak 'Allah'ım onları cennetinle buluşturuyorsun, bizi de onların yanına al' diye dua edecekler. Aynı zamanda yaptığın kahramanlıklara da dua edecekler. Güçlü bir Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız var, bugün ne yaptığını bilen bir devletimiz var. Biliniz ki ezik bir devletimiz yok. Başkalarının karşısında ellerini nereye koyacağını unutan bir devletimiz de yok. Bugün güçlü bir ülkeyiz."

Soylu, bir konuşmasındaki "Son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz" sözlerine bir terör örgütü başının kendisine hakaretle karşılık verdiğini anımsatarak şöyle konuştu:

"Bakın bunların esas derdi bu memleketin güçlü olmamasıdır. Bunların derdi biz falan değiliz. Bunların derdi bu ülkenin ayaklarının üzerinde durmamasıdır, mahkum olmasıdır. Bu elbiselerinizi giydiğiniz an, sokakta olduğunuz an vatandaşın güven içerisinde olduğunu bilmenizi istiyorum. Attığınız adımdan güven duyuyorlar. Bu sorumluluğunuzu hep birlikte sağlayacağız ve hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Soylu, ramazan ayında güvenlik güçleriyle olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu da kaydetti.

Bakan Soylu, teravih namazını tarihi Kasımiye Medresesi'nde kıldı. Namazdan sonra halkla sohbet eden Soylu'ya cami görevlileri tarihi Kasımiye Medresesi hakkında bilgi verdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.