İçişleri Bakanı Soylu, Mersin'de

İçişleri Bakanı Soylu, Mersin'de
Soylu: (2)- "(Kılıçdaroğlu) Bu niye istemiyor biliyor musunuz? 2019'da diyelim ki Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya geldi. Milletvekili adayı olamayacak biliyorsunuz, milletvekili seçimi ayrı, cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı. Kaybettiği an ne olacak biliyor m

MERSİN (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Bu niye istemiyor biliyor musunuz? 2019'da diyelim ki Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya geldi. Milletvekili adayı olamayacak biliyorsunuz, milletvekili seçimi ayrı, cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı. Kaybettiği an ne olacak biliyor musunuz? Peşine tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler. Derdi o, derdi koltuk, 'Ben kaybetsem de bu koltuğu kaybetmeyeyim'. Derdi bu." dedi.

Soylu, Erdemli ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingdeki konuşmasında, Türk insanının, kelle hesabı yapmayan, müracaat edenin kim olduğuna bakmayan bir medeniyetin çocukları olduğunu söyledi.

Ülkenin hayat standartlarını yükseltmeyi amaçladıklarını ifade eden Soylu, "Bugün anlam boşluğu yaşayan, nereye gittiği belli olmayan Batı'ya söyleyecek sözümüzün olmasını istiyoruz. Biz güçlü kudretli olmak istiyoruz. Bugün dünyada zulmedenlere karşı herkesin, mazlumların, 'Evet Türkiye var' demesini, 'Bu millet var' demesini istiyoruz. Şimdi bunu engellemeye çalışıyorlar." dedi.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, şöyle konuştu:

"Öteki taraftan Kılıçdaroğlu, ne kadar terörün değirmenine can suyu taşırsan taşı, bil ki onları kurtaramayacaksın. Bir taraftan FETÖ ile işbirliği yapıyor. Bu nasıl genel başkan seçildi? Kasetle değil mi? Bunu her yerde, bütün vatandaş söylüyor. Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Bugün niye bir aradalar, nasıl bir aradalar? Ya bir ortaklıkları, ya bir diyeti var, ya da esir. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum, bu ülkeye büyük bir ihaneti ortaya koyan bu yapıyla birlikte aynı noktaya gitmek doğru bir yol değildir. Kılıçdaroğlu sizi yanlışa götürüyor. Zaten SSK'yı da batırdı, bundan bir an önce kurtulun sizi de batıracak."

Kılıçdaroğlu'nun "koltuğunu korumak için" cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini istemediğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bu niye istemiyor biliyor musunuz? Şimdi yeni sistemde 2019'da cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Bu kaç seçim kaybediyor? 6,7,8 öyle mi? 2019'da diyelim ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan aday oldu, bu da aday oldu. Bu mevcut sistemde aday olursa milletvekilliği ile genel başkanlığı devam edecek. Ekmek elden, su gölden. Korumalar var, arabalar var. Yukarıda çok katlı binada da istediği gibi makamında oturuyor. Bir de Allah selamet versin, laf da bol. Bir şeye doğru katarsa eksik olacak. Yalana doğru katmaz, olduğu gibi söyler, laf da bol. 2019'da diyelim ki Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya geldi. Milletvekili adayı olamayacak biliyorsunuz, milletvekili seçimi ayrı, cumhurbaşkanlığı seçimi ayrı. Kaybettiği an ne olacak biliyor musunuz? Peşine tenekeyi takacaklar, yallah diyecekler. Derdi o, derdi koltuk, 'Ben kaybetsem de bu koltuğu kaybetmeyeyim'. Derdi bu."

- "Hükümet işini yapacak, yargı bağımsız ve tarafsız olacak"

Soylu, anayasa değişikliğiyle parlementonun güçsüz olacağını iddia edenlerin, geçmişte hükümetleri düşürmek için kapalı kapılar ardından oyunlar oynadığını söyledi.

"Rahmetli Menderes'in kanı üzerinden inşa edilen bu sistemde, hiçbir zaman milletin güçlü olmasını istemediler" diyen Soylu, "İstiyorlar ki siyasi irade olmasın, milletin iradesi olmasın. 'Biz istediğimiz gibi Türkiye'yi idare edelim, böyle karmaşık bir sistem gitsin. Gün gelsin, meclis zayıfsa hükümet meclisi yönetsin, hükümet zayıfsa meclis hükümeti yönetsin'. Bilmenizi istiyorum, onların meclisi olmayacak. Ne yaparlarsa yapsınlar milletin sistemi olacak ve milletin meclisi olacak. Güçlü bir meclis olacak. Bir taraftan yasa yapacak, bir taraftan da hükümete çerçeve çıkacak, millet ile hükümet arasında köprü kuracak, işini yapacak. Hükümet işini yapacak, yargı bağımsız ve tarafsız olacak. Herkes işini yapacak. " ifadesini kullandı.

Yargıda değişikliği getirecek olan maddelere yönelik eleştirilere de değinen Soylu, "Uluslararası sermaye yargıya desin ki 'Kararı böyle ver', 'Tayyip gidecek' gitsin, 'Menderes gidecek' gitsin, 'Bankalar, bu ülke batırılacak' batsın. Onların yargısı olmayacak. Millet karar verecek millet. Mühür millette olacak." dedi.

Soylu, yeni anayasa paketindeki, seçilme yaşını 18'e düşüren maddeye de atıfta bulunarak, Çanakkale'de, İstiklal Mücadelesi'nde, 15 Temmuz'da genç yaşta şehit olanların, aynı yaşta milletvekili seçilmeye de hakkının olduğunu vurguladı.

Geleceğe gençlerle bakmayı hedeflediklerini söyleyen Soylu, "Biz gençlerimizle beraber topyekün kalkınmayı ortaya koyan bir adım atıyoruz. Şu 18 maddenin içerisinde benim en önemli gördüğüm maddelerden bir tanesi de gençlerin erken yaşta, sorumluluklarıyla beraber yarına adım atması maddesidir." dedi.

- "Şu anda tamamen dağılmak üzereler"

Türkiye'nin güçlü konumunu devam ettirmek zorunda olduğunu vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"Suriye, Irak, Mısır, Libya, Tunus, Fas, Yemen, hepsi şu anda zor durumda. Avrupa zaten rotayı şaşırmış, nereye gittiği belli değil. Almanya ile geçinmeye çalışıyor, İngiltere 'Allah'a ısmarladık' dedi. 'Ortak para birimi' dediler avroyu beceremediler, 'ortak anayasa' dediler beceremediler. Şu anda tamamen dağılmak üzereler. 300 yıldır biz, Erdemli, bugünü bekliyor. Tam 300 yıldır biz, bugünü bekliyoruz. Bizi Karlofça'dan itibaren gerileme dönemine soktular. Güzel cumhuriyetimizle beraber tam çıkışa geçtik gene önümüzü kestiler. Rahmetli Menderes ile tam çıkışa geçtik yine önümüzü kestiler. Şimdi, 21. asırdan itibaren önümüzü kesmeye çalışsalar da 3 bin dolardan 11 bin dolara geldik."

"Çatlasalar da patlasalar da kendi otomobilimizi, uçağımızı, milli uydumuzu da yapacağız, dünyanın ilk 10 büyük devletinden biri olacağız." diyen Soylu, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, darbelerle ve ekonomik krizlerle "alaşacağı" edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından partili kadınlarca Soylu'ya, el yapımı seccade hediye edildi.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.