İdamları pedal çevirerek protesto ettiler

İdamları pedal çevirerek protesto ettiler
AK Parti Konya Selçuklu Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 528 kişinin idama mahkum edilmesini pedal çevirerek protesto etti.

Gençlik Kolları Başkanı Rafet Baştürk, tarihi Alaaddin Tepesi yanındaki Kültürpark'taki programda, zulme direnen, demokrasi ve özgürlük isteyen Mısır halkının yaşadıklarına, haklı direnişine sessiz kalmamak sadece Müslümanların değil tüm insanlığın görevi olduğunu söyledi.

İdam kararı verilenlere destek adına demokratik olarak eylemi gerçekleştirdiklerini anlatan Baştürk, idam kararlarının hiçbir şekilde insan hakları, özgürlükler ve adaletle ilgisi olmadığını dile getirdi.

İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin ayaklar altına alındığının en büyük göstergesi olduğunu vurgulayan Baştürk, "Hepimiz, Orta Doğu'nun zengin kaynaklarını sömürge gayesiyle yapılan darbeye 'dur' demekle mükellefiz" diye konuştu. 

Daha sonra karara tepki için onlarca bisikletli, Alaaddin Bulvarı ve Mevlana Caddesi güzergahından Mevlana Müzesi'ne kadar pedal çevirdi. Yapılan eylem, olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.