İde Okulları'ndan 8. Sınıf Öğrencilerine Sınava Hazırlık Tavsiyeleri

İde Okulları'ndan 8. Sınıf Öğrencilerine Sınava Hazırlık Tavsiyeleri
ide Okulları Akademik Koordinatörü Ertunç:- "(Ortaöğretimden liseye geçiş sınavı) Sınavın haziran ayında uygulanacak olması nedeniyle bazı öğrencilerimiz rehavete kapılmış olabilir. Vakit geçirmeden bu duygudan çıkılmalıdır. Düzenli olarak ders çalışmaya,

İSTANBUL (AA) - ide okulları Ortaokul Müdür Yardımcısı/Akademik Koordinatörü Melih Ertunç, ortaöğretimden liseye geçiş sınavının haziran ayında uygulanacak olması nedeniyle bazı öğrencilerin rehavete kapılmış olabileceğini belirterek, "Vakit geçirmeden bu duygudan çıkılmalıdır. Düzenli olarak ders çalışmaya, pratik yapmaya başlanmalı, ritmik aralıklarla konu tekrarı yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

ide Okulları'ndan yapılan açıklamada, TEOG’un kaldırılmasıyla ortaöğretimden liseye geçişte sınav sisteminin yeniden düzenlendiği belirtilerek, köklü liselere ve özel liselere girmek isteyen öğrencileri haziran ayı başında yine bir merkezi sınavın beklediği kaydedildi.

Açıklamada, henüz tarihi net olmamakla haziran ayının başında yapılacak sınavın, 60 soru üzerinden 90 dakika süre ile tek oturumda tamamlanacağı bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ide okulları Ortaokul Müdür Yardımcısı/Akademik Koordinatörü Melih Ertunç, öğrencilere sınava hazırlanma sürecine ilişkin tavsiyelerde bulunurken, şunları kaydetti:

"Düzenli ders çalışmış, konu tekrarı yapmış, deneme sınavları ile yerini sağlamlaştırmış her öğrenci başarılı olur. Sınavın haziran ayında uygulanacak olması nedeniyle bazı öğrencilerimiz rehavete kapılmış olabilir. Vakit geçirmeden bu duygudan çıkılmalıdır. Düzenli olarak ders çalışmaya, pratik yapmaya başlanmalı, ritmik aralıklarla konu tekrarı yapılmalıdır. Her ders için haftalık, aylık ve iki tane 3 aylık hedef konulmalıdır. Bu hedeflere ulaşıldığında yeni hedefler ile revize edilmelidir. Başarı ile ulaşılan hedeflerin sonunda küçük ödüller mutlaka olmalıdır.

Sınavda 6. ve 7. sınıftan soru çıkacak olması çok da korkutucu bir durum değil. Zira zaten sarmal müfredat sisteminde konu işliyoruz. Bugün anlattığımız konuların daha kolayı ve dar kapsamlısını geçen yıl ve ondan önceki yıl anlattık. Bu anlamda öğrencilerimiz 6 ve 7. sınıf kaynaklarına haftada iki gün göz atmalı, hatırlatıcı sorular çözmelidir. Geçtiğimiz yıl zor gelen sorunun aslında ne kadar kolay olduğunu görmek, öğrencilerimize olumlu motivasyon olarak geri dönecek. Öğrencilerimiz bu sınavı olduğu gibi kabul etmeli, TEOG ya da başka bir sistem ile karşılaştırmamalıdır. Bu sınav yardımı ile istediği liseye girecek 8. sınıf öğrencisi, sınavı amaç değil, araç olarak algılamalıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.