İde'liler Avrupa Kodlama Haftasını Kutladı

İde'liler Avrupa Kodlama Haftasını Kutladı
ide okulları öğrencileri Avrupa Kodlama Haftasını farklı kodlama tekniklerini kullanarak kutladı

İSTANBUL (AA) - ide okulları öğrencileri, Avrupa Kodlama Haftasını farklı kodlama tekniklerini kullanarak kutladı.

ide okullarından yapılan açıklamaya göre, ide okulları, her yıl Avrupa’nın belirli ülkelerinde kutlanan Avrupa Kodlama Haftasını, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle farklı kodlama tekniklerini kullanarak kutladı. Google, Apple ve Lego Education gibi şirketlerin de desteklediği Avrupa Kodlama Haftası’nda, kodlamanın dünyasına çocukların eğlenceli bir adım atması amaçlanıyor.

Kodlama Haftası, Türkiye, Litvanya, İngiltere, Yunanistan, Almanya, Fransa, İspanya gibi birçok Avrupa ülkesinin yanı sıra Amerika ve Avustralya gibi ülkelerde de kutlanıyor. Kodlama eğitimi konusunda farkındalık yaratılması ve öğrencilerin kodlama öğrenmeye teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen Kodlama Haftasına geçen yıl 50 ülkeden bir milyona yakın öğrenci katılmıştı.

Bilgisayarlara bir işlemi yerine getirmeleri için izlemeleri gereken yolu adım adım yazılan komutlarla anlatmak olarak tanımlanan kodlama, günlük yaşamda telefonlardan araba göstergelerine, bilgisayarlardan sanayide kullanılan makinelere kadar birçok alanda kullanılıyor.

ide okulları öğrencileri, diğer ülkelerin Kodlama Haftasını nasıl kutlandığı ile ilgili bilgiler aldıktan sonra, “Kodlama Öğrenmek İçin 10 Sebep” isimli videoyu izleyerek kodlamanın önemini kavradı. Böylece çocuklarda kodlama ile ilgili farkındalık oluşması amaçlandı.

Öğrenciler, "Ode to code" isimli kodlama oyunu ile komutları takip ederek robot dans yaptı. İnteraktif olarak gerçekleşen derste, kodlama ile ne gibi ürünler ortaya çıktığını öğrenen öğrenciler, kodlama dersinin sıkıcı değil, aslında oldukça eğlenceli olduğunu gördü.

ide okulları, teknolojiyle ilgili dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ederek eğitim sistemi içerisine entegre ediyor. 21. yüzyıl çocuklarının dili olarak anılan kodlama eğitimi, küçük yaşlardan itibaren öğrencilere ders olarak veriliyor. Kodlama eğitimi, aynı zamanda çocuğun hem yaratıcılık ve problem çözme hem de bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştiriyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.