İdil'de sona eren terör operasyonu

İdil'de sona eren terör operasyonu
Şırnak'ın İdil ilçesinde dün sona eren terör operasyonun ardından Jandarma Özel Harekat timleri PKK'lı teröristlerin karargah olarak kullandığı okul önünde komando yemini etti

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde dün sona eren terör operasyonun ardından Jandarma Özel Harekat timleri komando yemini etti.

İdil'de teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 18 Şubat'ta başlatılan "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu"nun 20'nci gününde sona ermesinin ardından ilçede güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürerken, bomba imha uzmanları tespit ettikleri el yapımı patlayıcıları imha ediyor.

Operasyona katılan Jandarma Özel Harekat timleri Turgut Özal Mahallesi'nde örgüt üyelerinin karargah kullandığı Bener Cordan İlkokulu önünde operasyonun bitmesi nedeniyle komando yemini etti.

Ellerinde ki silahları ve açtıkları Türk Bayrakları ile tek bir ağızdan komanda yemini eden timler, daha sonra bölgeden ayrıldı.

İlçede 18 Şubat'ta başlayan operasyonda 120 terörist etkisiz hale getirilirken, 192 barikat kaldırılmış, 71 çukur kapatılmış, 428 el yapımı patlayıcının imha edilmiş, 249 silah, bu silahlara ait 4 bin 731 mühimmat, 16 telsiz ve bol miktarda yaşam maddesi ele geçirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.