İdil'de, yaşlı çifte polisten "yardım eli"

İdil'de, yaşlı çifte polisten "yardım eli"
Şırnak'ta PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun sürdüğü İdil ilçesinde evleri çatışmaların yaşandığı bölgenin yakınında olan yaşlı çift, talepleri doğrultusunda güvenlik güçlerince tahliye edildi- "Kobra" adı verilen zırhlı aracın koruduğu zırhlı ambula

ŞIRNAK (AA) - SARP ÖZER - Terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın İdil ilçesinde, çatışmaların yaşandığı bölgenin yakınlarında oturan yaşlı çift, talepleri üzerine güvenlik güçleri tarafından güvenli şekilde bölgeden tahliye edilerek hastaneye götürüldü.

İdil'de PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca başlatılan, "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" devam ediyor.

Terör saldırılarından duydukları endişe ile binlerce vatandaşın terk ettiği ilçede kalan az sayıda vatandaşın da mağdur olmaması için hem sağlık hizmetleri hem de tahliyeleri konusundaki talepleri güvenlik güçlerince yürütülen çalışmalarla karşılanıyor.

Bu kapsamda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmaların yaşandığı Turgut Özal Mahallesi'nde yaşayan yaşlı bir çifte de güvenlik güçleri tarafından yardım eli uzatıldı.

Adile Naşit Bulvarı'nda oturan çiftin 155 Polis İmdat Hattını arayarak yardım istemesi üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. Yaşlı çiftin sağlık sorunlarının olabileceği düşüncesiyle zırhlı bir ambulans da hazırlandı.

"Kobra" adı verilen zırhlı aracın koruduğu zırhlı ambulans Adile Naşit Bulvarına gitti.

- "Allah sizden razı olsun"

Bölgenin güvenliği sağlandıktan sonra 67 yaşındaki H.B. ve eşiyle telefonla görüşüldü. Evlerinden çıkan yaşlı çift, polis ekipleri tarafından karşılandı. Yaşlı çiftin yanlarına aldıkları malzemeleri taşımalarına yardım eden polisler, çifte sağlık durumunu sordu.

Genel sağlık durumlarının iyi olduğunu ancak eşinin biraz rahatsızlığı bulunduğunu ifade eden H.B, güvenlik güçlerine ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Evlerini yeni aldıkları için önceleri terk etmek istemediklerini dile getiren H.B, daha sonra çatışmalar nedeniyle evlerinden çıkmak için güvenlik güçlerinden yardım istediklerini söyledi.

H.B, telefonla ulaştıkları polislerin hemen evlerine geldiğini anlatarak, kendilerine yardım eden polislere, "Allah sizden razı olsun" dedi.

Çift daha sonra zırhlı ambulansa alınarak, güvenlik güçlerinin kontrolünde İdil Devlet Hastanesine getirildi.

Çiftin, buradaki kontrollerinin ardından çatışmaların olmadığı bir mahalledeki akrabalarının evine götürüleceği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.