İdil'deki terör saldırıları

İdil'deki terör saldırıları
AK Parti Bursa İl Başkanlığı, İdil'de mağdur olan bölge halkına yardım malzemesi yüklü tır gönderdi

BURSA (AA) - AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından Şırnak'ın İdil ilçesinde bir süredir devam eden terör saldırıları nedeniyle mağdur olan bölge halkına destek olmak için yardım malzemesi yüklü tır gönderildi.

İl Başkanı Cemalettin Torun, Büyükşehir Belediyesinin Doğanbey otoparkında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ülkenin çeşitli bölgelerinde sıkıntılar yaşandığını söyledi. Bu bölgelerdeki vatandaşların sıkıntılarına bir nebze de olsa çare bulmaya çalıştıklarını ifade eden Torun, bunun için bir kampanya başlattıklarını aktardı.

Torun, kampanyanın yürütülmesinde partisinin teşkilatlarının büyük çabası, halkın da desteği olduğunu vurgulayarak, "Daha önce Suriye'deki iç savaş nedeniyle evlerini, hayatlarını geride bırakarak göç etmek zorunda kalan Suriyeli kardeşlerimize, Bayırbucak'taki Türkmen kardeşlerimize, Diyarbakırımızın Sur halkına, Silopi'ye yardım konvoyları göndermiştik" diye konuştu.

Terör olayları nedeniyle bugün de mağduriyet yaşayan halka karınca kararınca destek olmaya çalıştıklarını anlatan Torun, şöyle devam etti:

"Buradaki halkımız ne yazık ki terör saldırıları nedeniyle zor günler yaşıyorlar. İnşallah Allah'ın izni ve orada terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin cansiperane çabalarıyla bu zor günler kısa sürede sona erecektir. Bu vesileyle halkımızın huzuru ve ülkemizin birliği adına canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum."

Uğurlama törenine AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Programın sonunda gıda ve yardım malzemelerini taşıyan tır, dualarla bölgeye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.