İdlib ve Halep'te pazar yerlerine saldırı: 28 ölü

İdlib ve Halep'te pazar yerlerine saldırı: 28 ölü
Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının, Halep ve İdlib'de muhaliflerin kontrolündeki bölgelerdeki iki pazar yerine vakum ve misket bombasıyla düzenlediği saldırılarda 28 kişi hayatını kaybetti

Suriye rejimi ve Rusya'ya ait savaş uçaklarının, Halep ve İdlib'de düzenlediği saldırılarda 28 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçağının İdlib'in Tirmanin beldesindeki bir mazot pazarına vakum bombasıyla düzenlediği saldırıda 18 sivil hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Yardıma gelen ekipleri de vurdular
Rus uçaklarının yaralılara yardıma gelen gelen sivil savunma ekipleri ve halkı da misket bombasıyla vurduğu bildirildi.

Yetkililer ayrıca, rejime ait savaş uçaklarının muhaliflerin kontrolündeki eski Halep'te de pazar yerini bombalaması sonucu 10 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. Yaralıların bölgedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığı kaydedildi.

"Sivilleri vurarak muhaliflerden intikam alıyorlar"
Yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhalif grupların Kastello ve Mellah bölgesindeki yoğun hava saldırıları karşısında Halep'in merkezinde birçok yerde yeni cephe hatları açtığını belirterek, "Muhalifler, Kellese ve Bab Antakya semtinde Esed güçlerinin olduğu bölgelere yeni operasyonlar başlattı. Söz konusu bölgelerde muhalifler tarafından sıkıştırılan Esed güçleri ise kentte sivilleri vurarak muhaliflerden intikam alıyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.