İdlib'de Türkiye'ye Destek Gösterisi

İdlib'de Türkiye'ye Destek Gösterisi
Suriye'nin kuzeybatısında İdlib kentinde Türkiye'ye destek gösterisi düzenlendi

İDLİB (AA) - Suriye'nin kuzeybatısındaki muhaliflerin denetiminde bulunan İdlib'te yüzlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto ederek Türk halkına destek verdi.

Ülkenin kuzeybatısında yer alan ve rejim güçlerinin her gün saldırılarına maruz kalan İdlib kent merkezinde aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yüzlerce Suriyeli, ellerine Türk ve Suriye devrim bayrakları alarak bir araya geldi.

Meydandaki Suriyeliler, Türkçe ve Arapça ''Türkiye, benim onurumun yüceliğidir. Erdoğan kalıcıdır.'' yazılı dövizler taşıdı.

Destek gösterisine katılan Ahmed Rahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Suriye'de devrimin başından bugüne kadar Suriyelilerin yanında olan Türk halkının yanında olduğumuzu belirtmek için burada toplandık.'' dedi.

''Erdoğan seninle ölüme kadar varız. Erdoğan Suriye senin yanındadır. Türkiye seninle ölüme kadar varız.'' diye slogan atan Rahim, Arapça marşlar okuyarak meydana gelenleri coşturdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.