İdmanocağı, kısa zamanda büyük başarı peşinde

İdmanocağı, kısa zamanda büyük başarı peşinde
- Trabzon'da 8 yıl önce bir amatör kulüp olarak 3. ligde mücadele etmeye başlayan ve yükseldiği Voleybol 1. Lig'de son 2 sezondur yer alan İmperial Hastanesi İdmanocağı, kısa geçmişine rağmen Avrupa kupasını müzesine getirmeyi amaçlıyor- Antrenör Çokşen:


TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Trabzon'da 8 yıl önce bir amatör kulüp olarak 3. ligde mücadele etmeye başlayan ve son 2 sezondur Voleybol 1. Lig'de yer alan İmperial Hastanesi İdmanocağı, kısa geçmişine rağmen Avrupa kupasını müzesine getirmeyi amaçlıyor.
Bu sezon ilk olarak Balkan Kupası'nı elde edip katılmaya hak kazandığı Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası'nda yenilgisiz olarak finale yükselme başarısı gösteren sarı-kırmızılı takım, Romanya'nın CSM Bükreş takımı karşısında kupaya uzanmak istiyor.
Trabzon temsilcisinin antrenörü Rahman Gökhan Çokşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon başında Balkan Kupası'ndan başlayarak Avrupa kupasında ve ligde uzun bir maratonu dikkate alarak geniş bir kadroyu kurduklarını belirtti.
Ligde bu süreçte biraz aksama yaşadıklarını ifade eden Çokşen, şöyle devam etti:
"Kazanabileceğimiz maçları, puanları kaybettik ama öncelikli olarak takımı ligde tutup Avrupa kupasında şampiyon olmayı hedefledik. 1. Lig'de ikinci yılımızı geçiriyoruz. Bizden önce başlayanların buraya getirdiğini biz devam ettirmeye çalışıyoruz. Buralara erken gelmenin mahsurları olabilir ama her türlü başarıyı elde ettikçe çıta yükselecektir. Umuyorum Trabzon ve etrafındaki iş adamları kulübü destek olurlar. Çünkü ciddi bir maddi külfet var. İnşallah bu takım, bu sene Challenge Kupası, diğer senelerde CEV, ileride Şampiyonlar Ligi'nde olur ve Trabzon'da voleybol çok iyi noktalara gelir."

- "Şansımız yüzde 50"

Antrenör Çokşen, finaldeki rakiplerini ve şanslarını değerlendirerek, şunları kaydetti:
"İtalyan antrenörleri var. İyi top oynuyorlar. İki maçta Bursa takımına karşı yarı finalde ciddi oyun oynadılar. Şanslar yüzde 50. İlk maçı deplasmanda oynayacak olmak avantaj. İlk maçta puan kazanıp içeride telafisini yapabiliriz. Avrupa kupasında hiç maç kaybetmedik. İnşallah maç kaybetmeden şampiyon oluruz."

- Trabzon'a ilk kupa

Trabzon kenti için kupanın çok önemli olacağını da vurgulayan Rahman Gökhan Çokşen, şu ifadeleri kullandı:
"Voleybolda Trabzon'un ilk Avrupa kupası olacak. Türkiye'de ne kadar çok takım Avrupa kupası oynar, kazanabilirse Türk voleybolu için çok önemli adım olur. Türk voleybolu çoktandır zaten dünyanın üst sıralarında. Trabzon futbol ile anılan bir şehir, dolayısıyla salon sporlarında bilinmese de çok takım var. İnşallah bu başarıyı yakalarız ve böylece ailelerin çocuklarını daha çok salona çekip voleybolun Trabzon'da ilerlemesinde faydası olur."
En son oynadıkları yarı final maçında müthiş taraftar desteğinin arkalarında olduğunu vurgulayan Çokşen, "Bugüne kadar lig maçlarında böyle taraftar ile oynayamadık. İçerideki bütün maçlarımızda, finalde salonda yerlerini alırlar ve geçen seferki gibi coşkulu biçimde desteklerler. Kadın takımı için seyirci çok büyük avantaj" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.