İDO ile Negmar arasındaki dava

İDO ile Negmar arasındaki dava
Negmar avukatı Albayrak:- "Mahkeme, İDO'nun taleplerini şirketimiz lehine kısmen reddetmiş, bununla birlikte iddia edildiğinin aksine kesin ve açık bir biçimde İDO'nun tekelleşme amacı güden faaliyetlerimizin durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir talebin

İSTANBUL (AA) - NEGMAR AŞ'nin avukatı Halil İbrahim Albayrak, "aralarında hukuki ihtilaf bulunan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) AŞ'nin mahkeme kararına ilişkin basın duyurusunun doğru olmadığı" açıklamasını yaptı.

Albayrak, yazılı açıklamasında, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin İDO lehine karar verdiği yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını savundu. Mahkemenin İDO'nun taleplerini kısmen kabul ettiğini aktaran Albayrak, açıklamasında şunları kaydetti:

"Rakip firmayla aramızda süren ilgili davanın İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nden çıkan karar sonucunda mahkeme, davacı İDO’nun taleplerini şirketimiz lehine kısmen reddetmiş, bununla birlikte iddia edildiğinin aksine kesin ve açık bir biçimde İDO’nun tekelleşme amacı güden faaliyetlerimizin durdurulmasına yönelik ihtiyati tedbir talebini reddetmiştir. Yine söz konusu mahkeme, İDO’nun hat iznimizin hukuka aykırı olduğuna ilişkin istemini de reddetmiştir. Temyiz yolu açık olarak verilen bir karardır ve kesin hüküm değildir. Rakip firmanın, yüce mahkemenin kararını çarpıtarak faaliyetlerimizin durdurulduğu yönünde üretmeye çalıştığı yalan gündem oluşturma çabasının kurum faaliyetlerimize, markamıza ve misafirlerimize dönük açık bir ticari ve ahlaki tehdit içermekte olduğu mütalaa edilmektedir."

- Mahkeme kararı

Yazılı açıklamada yer verilen İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı şöyle:

"Davacının davalı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı aleyhine açtığı davanın reddine, davacının davalı Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ aleyhine açtığı davanın kısmen kabulü ile bu davalı şirketin Tavşanlı Belediyesi'ne ait Altınova İlçesi Tavşanlı Beldesi 2 pafta, 3 parsel sayılı taşınmazı kullanım hakkı bulunmadan kullanması ve bu taşınmazdan ticari faaliyetlerinde bulunurken yararlanması sebebi ile davalı Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ'nin eyleminin Türk Ticaret Kanunu 55/1-e maddesine göre haksız rekabet teşkil ettiğinin tespitiyle bu şekilde haksız rekabet teşkil eden eylemleri yönünden bu davalının haksız rekabetinin menine, davacının fazlaya ait diğer talep ve davasının ayrıca ihtiyati tedbir talebinin reddine..."

İDO AŞ, dün yaptığı basın duyurusunda, İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin, Negmar'la olan davasında İDO'yu haklı bulduğunu, Narlı Feribot’un haksız rekabetini tespit eden mahkemenin, "eyleminden menine" karar verdiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.