İdob Sezon Açılış Konserinde İzleyiciyle Buluştu

İdob Sezon Açılış Konserinde İzleyiciyle Buluştu
İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), yeni sezona Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki gala konseriyle başladı.Konser öncesi izleyicileri selamlayan...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), yeni sezona Grand Pera Emek Sahnesi'ndeki gala konseriyle başladı.

Konser öncesi izleyicileri selamlayan İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, sezon programının çok yoğun olduğunu belirterek, yaklaşık 200 kez müzikle buluşacaklarını söyledi.

Arıkan, Süreyya Operası Sahnesi'nin yanı sıra Grand Pera Emek Sahnesi'nde de izleyiciyle buluşacaklarını aktararak, "Grand Pera'daki bu muhteşem tarihi dokunun içinde daha sık beraber olmak istiyoruz. Bunun dışında bu sezona damgasını vuracak mekanlardan biri Avrupa Yakası'nda çok sık kullanacağımız, 2 bin 300 kişilik oturma kapasitesiyle Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde bir maraton bizi bekliyor." ifadelerini kullandı.

Sezon boyunca çok önemli temsiller yapacaklarını dile getiren Arıkan, polisiye roman yazarı Ahmet Ümit'in Ninatta eserinin de Evrim Demirel tarafından bestelendiğini ve ilk kez sahneleneceğini söyledi.

Suat Arıkan, Giuseppe Verdi'nin başyapıtlarından "Falstaff" eserinin de izleyiciyle buluşacağını vurgulayarak, George Frideric Handel'in "Apollo ve Defne", Gioachino Antonio Rossini'nin "Stabat Mater", Verdi'nin "Requiem", Carl Orff'un "Carmina Burana" eserleri, balede ise Ludwig Minkus'un "Don Kişot", Çetin Işıkgözlü'nün "Judith" eserlerinin repertuvarda bulunduğunu ifade etti.

Leyla Gencer'in vefatının onuncu yılı olduğunu kaydeden Arıkan, Gencer anısına gerçekleşecek konserde İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile iş birliği yapılacağının altını çizdi.

Arıkan, bu yıl çok güzel çocuk oyunlarının da repertuvarda olduğuna işaret ederek, Mozart'ın "Sihirli Flüt" eserinin çocuklar için sahneleneceğini aktardı.

Roberto Gianola'nın şefliğini üstlendiği konserde Evren Ekşi, Barbara Fritscher ve Hale Soner solist olarak sahne aldı.

Konserde Giuseppe Verdi'nin "Attila", "La Traviata", Vincenzo Bellini'nin "I Capuleti ei Montecchi", Gaetano Donizetti'nin "Lucia di Lammermoor", Jules Massenet'in "Werther", Richard Wagner'in "Rienzi", Richard Strauss'un ise "Vier letzte Lieder" eserlerini yorumladı.

Oleksandr Samoylenko'nun başkemancı olarak yer aldığı etkinliğe, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.