İdomeni sakinleri bakanı mahkemeye verdi

İdomeni sakinleri bakanı mahkemeye verdi
Yaklaşık 10 bin sığınmacının kaldığı Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasının sakinleri, Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas'ı görevini yerine getiremediği gerekçesiyle mahkemeye verdi- Vatandaşlar şikayet dilekçelerinde, bazı sığınmacılar

ATİNA (AA) - Yunanistan'da aylardır mahsur kalan sığınmacıların konakladığı Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasının 6 sakini, Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toskas'ı mahkemeye verdi.

Atina Haber Ajansının haberine göre, vatandaşlar mahkemeye yaptıkları şikayete sebep olarak kamu düzeninin tamamen kaybolmasını gösterirken, bunun sorumlusunun da Toskas olduğunu öne sürdü.

Vatandaşların şikayet dilekçelerinde Nikos Toskas'ın oluşan sorunları çözmekte yetersiz kaldığı iddia edilerek, "Herkesin keyfine göre davrandığı ve kimsenin yaptıklarından sorumlu tutulmadığı bir durum oluşmuştur." ifade edildi.

Her gün çeşitli şiddet olaylarının yaşanmasından şikayetçi olan kasaba sakinleri, bazı sığınmacıların kasabadaki huzuru bozduklarını, evlere izinsiz girdiklerini ve maddi zarar verdiklerini öne sürdü.

Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine geçmek isteyen sığınmacılar, Balkan ülkelerinin sınırlarını kapatma kararı almasının ardından ülkede mahsur kalmıştı.

Resmi rakamlara göre şu an İdomeni kasabasındaki derme çatma kamplarda yaklaşık 10 bin sığınmacı yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.