İdso'nun Latin Amerika Turnesi Başladı

İdso'nun Latin Amerika Turnesi Başladı
İDSO, dört ülkede altı konser verecek

SAO PAULO (AA) - İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Brezilya, Peru, Arjantin ve Şili’den oluşan Latin Amerika turnesine Sao Paulo'da verdiği konserle başladı.

Şef Milan Turkovic yönetimindeki orkestranın Sao Paulo Konser Salonu'ndaki konserine Brezilyalı müzikseverler yoğun ilgi gösterdi.

Konserde ünlü keman virtüözleri Vadim Repin ve Rebekka Hartmann'ın sahne aldı.

İDSO, Brezilya’daki ikinci konserini 22 Haziran'da Rio de Janeiro Belediye Tiyatrosu’nda verecek.

Orkestranın turnesi, Brezilya'dan sonra 24 Haziran'da Peru’nun başkenti Lima’daki Büyük Ulusal Tiyatro’da verilecek konserle devam edecek. 26 Haziran'da da Arjantin’in başkenti Buenos Aires’deki Teatro Coliseo'da müzikseverlerle buluşacak İDSO, son konserini 28 Haziran'da Şili’deki Santiago Sanat Merkezi’nde verecek.

İDSO Müdürü ve obua sanatçısı Sezai Kocabıyık, Sao Paulo’daki konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada ilk kez bir Türk senfoni orkestrasının Latin Amerika turuna çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Güney Amerika’ya bir konser turnesi ile gelmiş bulunuyoruz. İlk konserimizde Kültür Ataşesi ve Sao Paulo Başkonsolosumuz Serkan Gedik de teşrif ettiler. Bu da tabii bize devletimizin yanımızda olduğunu hissettirdi. Zaten ülkemizi temsil etmek için Kültür Bakanlığımızın görevi ile buraya geliyoruz. Son derece mutluluk verici. Kendimizi evimizde gibi hissettik. Özellikle seyircilerden gelen tepkiler sonucunda şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki gerçek anlamda Türkiye için birer kültür elçisi gibi görev yapıyoruz burada. Geldiğimiz seviyeyi, dünya çapında başardığımız işleri çok güzel bir şekilde tanıtmış oluyoruz.”

İDSO Program Koordinatörü ve flüt sanatçısı Bülent Evcil de Latin Amerika’nın en önemli ülkelerinde, en önemli salonlarında çaldıklarını ve yüksek seviyeli bir turne gerçekleştirdiklerini ifade ederek katkısı olan herkese, tüm kurumlara, Kültür Bakanlığına ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne destekleri için teşekkür etti.

Konser vermekle kalmadıklarını, aynı zamanda orkestra üyelerinin Master Class olarak adlandırılan ustalık eğitimlerini de yaptıklarını ve Brezilyalı çocuklarla buluştuklarını belirten Evcil şöyle konuştu:

“Batı ülkeleri ile kıyaslandığı zaman, ülkemizde daha az bir zamanda klasik müziğin ne kadar ileri gittiğini de gösteriyor. Bu alanda da Batı ile yarıştığımızı ve hiç geri kalmadığımızı gönül rahatlığı ile dile getirebilirim. Binlerce kilometre uzakta böyle ilgi görmek, Latin Amerika’da bir Türk orkestrasının onların müziğini çok iyi yaptığını ve üst seviyede yaptığını kanıtladığımızı bize belgelemiş oldu.”

Latin Amerika turnesinde yerli yabancı birçok kurumun çok etkisi olduğunu kaydeden Evcil, “Yabancı kurumlardan biri de Mozarteum Brasileiro. Çok titizlikle hazırlanmışlar. Program kitapçığından, Master Class’lara kadar, kaldığımız otelden, servislere kadar her şey gerçekten çok yüksek kalitede. Bu da bize verilen değeri gösteriyor.“ şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.