İETT şoförüne 'yol vermedin' saldırısı: 'Plajda yürür gibi yürümeyin'

İETT şoförüne 'yol vermedin' saldırısı: 'Plajda yürür gibi yürümeyin'
Sarıyer'de seyir halinde olan İETT otobüsünün şoförü, yaya geçidinde yol vermediği şahısların saldırısına uğradı.

Sarıyer'de devam halinde olan İETT otobüsünün şoförü, yaya geçidinde yol vermediği vatandaşların saldırısına maruz kaldı. Öfkelenen kişiler otobüse tekme, "plajda yürür gibi yürümeyin" diyen sürücüye ise yumrukla vurarak burnunu kırdılar. Panik dolu anlar kameralara an ve an yansıdı, yaralı şoför hastaneye sevk edildi.. Polisin gözaltına aldığı iki şahıs sevk edildikleri adli kurumlarca serbest bırakıldılar.

Olay, geçen hafta Cuma günü saat 16.00 vakitlerinde Sarıyer Piyasa Caddesi üzerinde gelişti. Söylentilere göre Tuzla'dan Sarıyer'e arkadaş ve akraba ziyaretine gelen 2 arkadaş, yaya geçidinde geçmek için refüjde trafiğin durumu nedeni ile bekliyorlar. Yolun diğer tarafında karşıya geçmek için hamle yapan 2 şahıs, o sırada seyir halinde olan İETT otobüsünün yaklaştığını görünce geri adım attı. İETT şoförü de frene ani bir şekilde basınca, vatandaşlar, otobüse tekme atmaya başladılar. Şahıslarla arasında çıkan münakaşada şoför, "tamam kardeşim kusura bakma, sizde plajda yürür gibi yürümeyeceksiniz hatırlatayım" diye uyardı. Kişilerin cevap vermesi üzerine şoför camdan kafasını çıkartarak, "yürü git be, terbiyesizlik yapma" diyerek tepki gösterdi.

"Plajda yürür gibi yürümeyin hemşerim"

Bu lafın arkasından şahıslardan biri İETT şoförünün yüzüne dışarıdan yumruk vurdu. Yüzünü darbe alan şoför ayağa kalkarak karşılık vermeye kalktı fakat içerideki bir yolcu ise engel olmaya çalıştı "yapmayın beyler" diyerek tarafları ayırmaya çalıştı. Küfürleşmelerin hemen ardından saldırganlar, içeriye girerek şoförü daha fazla darp etmeyi amaçladılar. Fakat şahıslar, kapıların kapalı olması nedeniyle içeriye girmeleri mümkün olmadı.. Yolcular ise büyük panik oldular. Saldırı sonucu burnu kırılan İETT şoförü hastaneye sevk edilirken, ihbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Sarıyer polisi 2 saldırganı gözaltına aldı. Diğer yandan saldırı sırasında aracın arka camının da kırıldığı görüldü.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.