İftar çadırları bir fırsat

İftar çadırları bir fırsat
Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi’nin her yıl Ramazan Ayı’nda kurduğu iftar çadırlarında binlerce vatandaş iftarını açmak için bir araya geliyor.

Belediye, iftar çadırlarına sığmayan ve parklarda iftarını açmak isteyen vatandaşlar yağmura yakalanınca vatandaşlara kapısını açarak sofralar kurdurdu. Belediye binası içinde vatandaşlar ile birlikte iftarını açan Başkan Tutal’a vatandaşlar mağdur edilmedikleri için teşekkür etti.
Başkan Mehmet Tutal, “İftar çadırlarının birlik ve beraberliğe vesile olduğunu ifade ederek, “Yoksul vatandaşlarımız, öğrenciler, kimi yolcular iftar çadırlarımızda sıcak yemek ile iftarlarını açabiliyorlar. Bu sofralarda ailecek katılarak aynı sofradan yemek isteyen vatandaşlarımız buralarda bizlerle iftarını açıyor. Ramazan Ayı boyunca iftar vermek isteyen vatandaşlarımız iftar çadırında sofralarımıza katkıda bulunuyor. Allah kabul eylesin” dedi.
Belediye iftar çadırında hayırsever vatandaşların verdiği iftar yemeklerinde buluşan binlerce vatandaş birlik, beraberlik ve kaynaşma fırsatı buluyor. Belediye iftar çadırının yoksul, öğrenci ve yolcuların oruçlarını açabilecekleri nezih bir mekan olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu uygulamaları takdirle karşıladıklarını dile getirerek, Allah emeği geçenlerden ve hayırseverlerden razı olsun” dedi.
Ramazan Ayı’nın her akşamında belediye binası önünde kurulan iftar çadırında sıcak yemek ve çeşitli ikramlar yapılıyor. İftarın manevi atmosferinde ve bereketinden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise, ezana saatler kala iftar çadırına akın ediyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.