İftarda soğuk su tüketmeyin uyarısı

İftarda soğuk su tüketmeyin uyarısı
KTÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Topbaş, "Orucun ardından, birden bire soğuk ve buzlu su tüketimi, midede rahatsızlıklar ve kramplara neden olabilir." dedi

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın yaz mevsimine denk gelmesiyle, oruçlu kalınan sürenin uzadığını ve gün içindeki normal beslenme şeklinin, ramazanda tam tersi bir hal aldığını belirtti.

Ramazanda hem havanın sıcak hem oruç süresinin uzun hem de beslenme için gerekli sürenin kısa olmasından dolayı gıda ve sıvı tüketiminin dikkatli ayarlanması gerektiğine dikkati çeken Topbaş, "Vücudun susuz kalmaması gerekiyor. Sıcak günler nedeniyle vücut normale oranla daha fazla su kaybediyor. Vücudun kaybettiği suyun da iftar ve sahur arasında telafi edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

"Soğuk, buzlu su ve içeceklerin tüketimini önermiyoruz"
Prof. Dr. Topbaş, su tüketiminin önemli olduğunu ancak soğuk su tüketimine dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.

Özellikle fiziksel olarak yoğun işlerde çalışanların, iftarda direkt soğuk hatta buzlu suyla oruç açmak istediklerini aktaran Topbaş, su tüketiminin önemli olduğunu ancak soğuk ve buzlu su ve içeceklerin tüketimini önermediklerini bildirdi.

Topbaş, orucun ardından birden bire soğuk ve buzlu su tüketiminin, midede rahatsızlıklar ve kramplara neden olabileceğine dikkati çekerek, "Onun için çok soğuk sulardan ve içeceklerden uzak durulmalıdır. Hatta bu kramplar, bazı hastalıkların belirtileri ile karışabilir ve kişiyi daha rahatsız edebilir." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.