İftardan sahura sığınmacıların yardımına koşuyorlar

İftardan sahura sığınmacıların yardımına koşuyorlar
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınanlara yardım eli uzatmak amacıyla kurulan KİMYAP, ramazan ayının ilk 5 gününde 3 bin sığınmacıya yardım kolisi ulaştırdı

Kırıkkale Muhacirleri Yardım ve Dayanışma Platformu (KİMYAP), iç savaşın sürdüğü ülkelerinden Türkiye'ye kaçan ve zor koşullar altında yaşamını sürdüren sığınmacılara ramazan ayının ilk 5 gününde 3 bin yardım kolisi ulaştırdı.

Platform üyeleri, iftar sonrasında bir araya gelerek sahur vaktine kadar önceden tespit ettikleri ihtiyaç sahibi sığınmacı ailelere yardım ulaştırıyor. Ensar ve muhacir kavramlarına uygun şekilde sığınmacıların ihtiyaçlarını karşılayan platform üyeleri, hastaları tedavi ettirip meslek sahibi mültecileri işe yerleştiriyor.

KİMYAP Başkanı Mustafa Sadıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AK Parti İl Başkanlığı öncülüğünde kentte bulunan 14 sivil toplum kuruluşuyla KİMYAP'ı kurduklarını söyledi.

-"Kırıkkale’de girmediğimiz apartman kalmadı"


İhtiyaç sahibi sığınmacı ailelerin yardımına tek elden koşabilmek için böyle bir çalışma başlattıklarının altını çizen Sadıç, şöyle konuştu:

"Ramazan ayının girmesiyle üzerimize düşen yükün farkındayız. Ailemizle iftarımızı yaptıktan sonra üyelerimizle toplanıyoruz. Hangi mahalleye ve ailelere gideceğimizi belirleyip aracımızı yardım kolisi ve eşyalarla dolduruyoruz. Tek tek ailelerimizi ziyaret ederek, hallerini, hatırlarını sorup, durumlarını öğrendikten sonra yardımımızı yapıp diğer bir ailenin yolunu tutuyoruz. Kırıkkale’de girmediğimiz sokak, gezmediğimiz cadde ve girmediğimiz apartman kalmadı. Kayıtlı olmayanla 10 bin mültecimiz var ve hala da geliyorlar. Bizler bu mübarek günlerde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu ana kadar 3 bin kişiye ulaştık. Her geçen gün bu sayıyı artıracağız. Vatandaşlarımızdan bu mübarek günlerde sığınmacı kardeşlerimizi unutmamalarını istiyoruz."

-"Ramazan boyunca devam edecek"

Ramazan boyunca ihtiyaç sahibi sığınmacılara yardımda bulunmaya çalışacaklarını belirten Sadıç, kadirşinas Kırıkkale halkının ve tüm Türkiye'nin desteklerine çok ihtiyaçlarının olduğunu vurguladı.

Sadıç, ramazan kolilerinin içerisinde yağ, bal, makarna, pirinç, şeker, çay, çorbalık, nohut ve fasulye gibi gıda maddelerinin yer aldığını dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.