İHH İnsani Yardım Vakfı Antakya Temsilciliği açıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı Antakya Temsilciliği açıldı
Genel Başkan Yıldırım:- "Bizi büyüten ve Allah'a götüren tek şey mütevazi bir şekilde iyilik yapmak ve yardım etmektir"

HATAY (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin önemine işaret ederek, "Bizi büyüten ve Allah'a götüren tek şey mütevazi bir şekilde iyilik yapmak ve yardım etmektir" dedi.

Vakfın Antakya Temsilciliğinin açılışında konuşan Yıldırım, dili, dini, ırkı ne olursa olsun mazlum herkese ulaşmanın görevleri olduğunu söyledi.

Fakirlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin insanı cennete götüren en önemli yol olduğunu belirten Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir insan nasıl zengindir? Dünyada birçok fabrikası vardır ama başkasına vermiyorsa zengin değildir ama memurdur, belediyede çöp işinde çalışıyordur yarım hurma dahi olsa sadaka veriyorsa, ahirete bir şeyler gönderebiliyorsa o zengindir çünkü ahirete gönderdiğiniz şey sizin malınızdır. Bizim inancımız ise mezhep, meşrep ayrımı yapmadan zalim ve mazlum açısından olaya bakmamızı ister. Onun için sizin hepiniz birer iyilik elçisisiniz. Allah sayınızı artırsın. Bir Hadis-i Şerif var, çok ilginçtir beni de ürkütür. Diyor ki, 'Bir toplulukta eğer bir insan aç olarak sabahlarsa Allah o topluluk üzerinden himayesini kaldırır'. Eğer Rabbim 'Himayemi kaldırırım' diyorsa orası savaşla kıtlıkla yoklukla mal kaybıyla imtihan olur manasına gelir."

Savaşın olumsuz yanlarına işaret eden Yıldırım, "Allah kimseyi savaşla imtihan etmesin. Elimizde fırsat ve imkan varken bütün belalardan uzaklaşmak için ne imkanımız varsa vereceğiz. Şu an da cennete gitme yolunu Rabbim önümüze serdi, ensar ve muhacirlik. Bizi büyüten ve Allah'a götüren tek şey mütevazi bir şekilde iyilik yapmak ve yardım etmektir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.