İhh'dan Arakanlı Müslümanlara Yardım Eli

İhh'dan Arakanlı Müslümanlara Yardım Eli
İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Arakan'da yaklaşık 10 bin Rohingyalı Müslüman aileye yardım elini uzattı. Vakıftan...

İSTANBUL (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Arakan'da yaklaşık 10 bin Rohingyalı Müslüman aileye yardım elini uzattı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, zor şartlar altında hayatlarını sürdüren Arakan Müslümanlarına hayırseverlerin ve donör kurumların desteğiyle İHH ekipleri ilk dağıtımlarını gerçekleştirdi.

Arakan'ın başkenti Sittwe'ye bağlı 3 köyde bin 85 aileye gıda dağıtımı yapıldı. Pirinç, sıvı yağ, mercimek, tuz ve kuru biberden oluşan paketler, 5 kişilik bir ailenin bir aydan fazla gıda ihtiyacını karşılıyor. Ayrıca diğer bir köyde ise 100 aileye hijyen paketi ulaştırıldı.

Mart ve nisan ayı içerisinde bölgede, kamplarda ve bazı köylerde toplamda 4 bin 611 aileye gıda paketi dağıtımı yapılacak. 2 bin 500 aileye hijyen paketi, bin 275 aileye giysi yardımı ve 700 aileye de battaniye yardımında bulunulacak.

Bu kapsamda toplamda yaklaşık 10 bin aileye yardım ulaştırılacak. Yardımlardan 50 bin kişi istifade edecek.

- Kamplardan köylerine dönen ailelere ev inşaatı

Aynı zamanda kamplardan köyüne gelebilen aileler için köylerde 140 ev inşa ediliyor. Evler bir ailenin rahat bir şekilde bölgede barınma ihtiyacını karşılayarak yaşamlarını sürdürmesini sağlıyor.

Farklı kamplarda kalan aileler için de 40 barınak inşa ediliyor. Barınakların yarıya yakını tamamlanarak ilgili ailelere teslim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.