İhh'dan Görme Yetisini Kaybeden Suriyelilere Tedavi Desteği

İhh'dan Görme Yetisini Kaybeden Suriyelilere Tedavi Desteği
İnsan Hak ve Hürriyetleri İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi tarafından görme yetisini kaybeden 4 Suriyeliye tedavi imkanı sağlandı

KİLİS (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinasyon Merkezi tarafından görme yetisini kaybeden 4 Suriyeliye tedavi imkanı sağlandı.

Merkezin basın sorumlusu Zafer Ersoy, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerindeki iç savaşta görme kabiliyetini kaybeden 4 Suriyelinin gerekli tetkik ve tedavilerinin yaptırıldığını belirtti.

Göz sağlığıyla ilgili belirli aralıklarda sağlık taramaları yaptıklarını anımsatan Ersoy, yaşanan yoğun bombardıman ve çatışmalardan etkilenen Suriyelilerin göz muayene ve ameliyatlarıyla ilgili projeler yürüttüklerini bildirdi. Ersoy, "Bugün de 4 Suriyeli göz hastasının muayenesini yaptırdık. İkisinin kornea nakline, birinin ilaçlı tedavisine diğerinin ise tedavi sürecinin devamına karar verildi." ifadelerini kullandı.

Göz hastalıkları uzmanı Peykan Türkçüoğlu ise hastalara nakil için gerekli korneaların ABD'den istendiğini, operasyonun en kısa zamanda gerçekleştirileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.