İhkib Başkanı Tanrıverdi:

İhkib Başkanı Tanrıverdi:
"Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin ekonomi ve siyasal geleceğini belirlemede son derece uyumlu bir çalışma dönemi geçireceklerine inanıyoruz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin ekonomi ve siyasal geleceğini belirlemede son derece uyumlu bir çalışma dönemi geçireceklerine inanıyoruz" dedi.

Tanrıverdi, yazılı açıklamasında, yemin ederek görevine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin hedeflerini gerçekleştirme yolunda hızla ilerlerken, yaklaşık 8 ay süren yerel ve cumhurbaşkanlığı seçim maratonunun büyük bir olgunluk içinde tamamlanmasını Türkiye adına kazanım olarak değerlendiren Tanrıverdi, "Güçlü bir kenetlenme ve dayanışmayla istikrarın devam edeceği beklentisi içindeyiz. Yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin ekonomi ve siyasal geleceğini belirlemede son derece uyumlu bir çalışma dönemi geçireceklerine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş  Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da yeni Cumhurbaşkanı ve Başbakanın milletimize hayırlı olmasını diledi.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın değiştiği böylesi önemli bir süreçte, bu değişimin ancak gelişmiş ülkelerde görüleceği gibi nitelik ve demokratik olgunluk içinde gerçekleşmesini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Doğan, şunları kaydetti:

"Ülkemizde varolan istikrar ve güvenin artarak devam edecek olması ekonomik performansımız açısından büyük önem ifade etmektedir. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında kurulacak olan yeni hükümetin başarılı bir ekonomik performans sürdüreceğine inanıyoruz. Son 10 yılda markalarımızın elde ettiği başarılarda, ekonomik ve siyasal istikrarın kesintisiz devam etmesinin önemli bir payı var. Önümüzdeki dönemde de ülkemizde marka ekonomisine dönüşümü önceleyen politikalarla, markalarımız gerek Türkiye, gerek dünyadaki gelişimizi artırarak sürdürecektir. Ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koymaya devam edecektir."

Genç Yönetici ve İşadamları (GYİAD) Derneği Başkanı Burcu Akdarı Toprak ise Türkiye'nin yeni bir Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümet ile yeni bir döneme girdiğinin altını çizdi.

Bunun, öncelikle Türkiye için hayırlı olmasını dileyen Toprak, "Yılbaşından bu yana soluduğumuz seçim havasından sıyrılıp işimize yoğunlaşmak istiyoruz. Türkiye gibi gelişen bir ülkenin önceliğinin her zaman ekonomi, üretim ve istihdam olması gerektiğine inanıyoruz. 2015’de gerçekleştirilecek genel seçimlere kadar bu defteri kapatıp, ülkemizin önünde çözüm bekleyen sorunlara, gerçek gündemimize yoğunlaşmamız gerekiyor. Uzlaşmacı bir siyasal yönetimle piyasaların tekrar canlanacağına inanıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de Türkiye'nin siyasal ve ekonomik açıdan yeni bir döneme girdiğini belirterek, "Ülkemiz tarihinde ilk kez yaşadığımız bu dönüşüm sürecinin ekonomiye pozitif etkileri olacaktır. Ekonomi yönetiminin yerli üretimi destekleyen ve ithalata karşı tavrının devam edeceğine inanıyoruz. Bölgesel bir güç olma yolunda güçlü adımlar atan Türkiye’nin, ekonomisinin de içeriden veya dışarıdan gelebilecek darbelere karşı son derece dayanıklı olması gerekiyor. Ayakkabı sanayicileri olarak daha fazla üretim, istihdam ve ihracat için yeni hükümetimiz ile de yan yana çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.