İHRACAT KASIM’DA YÜZDE 6.4 AZALDI

İHRACAT KASIM’DA YÜZDE 6.4 AZALDI
Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) göre Kasım ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azalarak 12 milyar 875 milyon dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) göre Kasım ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azalarak 12 milyar 875 milyon dolar oldu.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Uygulama Oteli’nde düzenlenen basın toplantısı ile Kasım ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Büyükekşi yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kasım ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.4 azalarak 12 milyar 875 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, ilk 11 aylık toplam ihracatın ise yüzde 4.4 artışla 144 milyar 267 milyon dolara, son 12 aylık ihracatın da yüzde 4.4 artışla 157 milyar 441 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.
“ABD BÜYÜRKEN, AB’DE TEKRAR YAVAŞLAMA BELİRTİLERİ VAR”
Dünya ekonomilerini de değerlendiren Büyükekşi, “Bu yıl dünyanın sadece büyük ekonomilerinde büyüme ivmesi istikrar gösteriyor. ABD, İngiltere, Kanada, Güney Kore gibi ülkeler ekonomilerini büyütmeyi başarıyor. Ancak diğer taraftan AB’de durağanlık, Japonya’da resesyon belirtileri ve gelişmekte olan ülkelerde ise yavaşlama öne çıkıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.