İhracat rakamları

İhracat rakamları
SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Altun:-"Süs bitkileri ve mamulleri sektörü bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,3 ihracat artışına imza atarak ikinci oldu"-"Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında, sektörümüzün mevcut

ANKARA (AA) - Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altun, sektörün şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,3'lük ihracat artışına imza atarak ikinci olduğunu belirterek, "Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında, sektörümüzün mevcut sorunlarının çözümü ve desteklerin artmasıyla birlikte 500 milyon dolarlık bir katkı sağlama amacına hızla ilerlediğimizin göstergesidir" ifadesini kullandı.

Altun, yazılı açıklamasında, Türkiye İhracatçılar Meclisinin (TİM) şubat ayı ihracat verilerini değerlendirdi. SÜSBİR’in 2008'de faaliyetlerine başlamasının ardından süs bitkileri üretiminin çok daha sistematik, kaliteli ve ihracata uygun çeşitlerle daha ekonomik şekilde yapıldığını anlatan Altun, Birliğin üyelerine maliyetler konusunda avantajlar sağladığını, geçen yıl 80 milyon dolar olan sektör ihracatının artırılması için potansiyel bulunduğuna işaret etti.

Süs bitkileri ve mamulleri sektörünün şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,3'lük ihracat artışına imza atarak ikinci sırayı aldığını belirten Altun, artışın nedenlerini, SÜSBİR çatısı altındaki üreticilerin Türkiye’nin bitki zenginliğini çok iyi değerlendirmeye başlaması, üretim alanlarının artışı, firma büyüklüklerinin ve sayısının artması, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının destekleri ile üretici-ihracatçı uyumu olarak sıraladı.

Altun, rakiplerine oranla daha ucuz iş gücü maliyetiyle üretim yaptıklarını vurgulayarak, "SÜSBİR öncülüğündeki süs bitkileri sektörünün bölgesindeki diğer ülkelerin pazarlarına ürün temin edebilme ve süs bitkileri pazarında daha önemli bir yer edinebilme şansı yüksektir. Şubatta yüzde 24,3'lük ihracat artışı, Türkiye’nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında, sektörümüzün mevcut sorunlarının çözümü ve desteklerin artmasıyla birlikte 500 milyon dolarlık bir katkı sağlama amacına hızla ilerlediğimizin göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.