İhracatçılardan Dünyaya 'Türkiye'ye Yatırım Yapan Kazanır' Mesajı

İhracatçılardan Dünyaya 'Türkiye'ye Yatırım Yapan Kazanır' Mesajı
TİM Başkanı Büyükekşi, yabancı basın ile Türkiye'deki misyon şeflerine, hükümetin yanında olduklarını anlatan bir mektup yazdıklarını, 3 dilde 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' mesajı yayımladıklarını belirtti

BURDUR (AA) - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi, demokrasiye inandıklarını, seçilmiş hükümetin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduklarını açıkladıklarını hatırlattı.

Milletin, darbeye direnerek, bu tür terörist faaliyetlere prim vermeyeceğini ortaya koyduğunu ifade eden Büyükekşi, "18 Temmuz Pazartesi günü 12 sivil toplum örgütü bir araya gelerek 'Karanlıktan Aydınlığa' diye bir basın toplantısı yaptık. Bunun dışında bir gün sonra da TBMM'de 520 sivil toplum örgütüyle darbeye karşı bir açıklama yaptık." diye konuştu.

İhracatçılar için İngilizce mektup
Türkiye'den mal alan müşterilere ihracatla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacağını ve mallarını çok seri şekilde alabileceklerinin garantisini verdiklerini dile getiren Büyükekşi, 65 bin ihracatçıya kendi müşterilerine göndermeleri için İngilizce mektup hazırladıklarını kaydetti.

Darbe girişiminden sonra yurt dışındaki bütün sivil toplum örgütleri başkanlarına yazılar gönderdiklerini anlatan Büyükekşi, şöyle konuştu:

"Yurt dışındaki gazete ve dergi editörleri ile Türkiye'deki bütün misyon şeflerine ekonomimizin sapasağlam olduğunu ve hükümetimizin yanında olduğumuzu özetleyen bir mektup yazdık. Twitter'da İngilizce, Almanca ve Fransızca 'Türkiye'ye yatırım yapan kazanıyor' diye bir mesaj gönderdik ve yaklaşık 850 bin kişiye ulaştık. İhracatta taleple ilgili bir sıkıntı olmadı. Birtakım firmalar iptal etmeyi talep ettiler ama biz onlara hiçbir sıkıntı yaşanmayacağı ve üretimin devam edeceği konusunda garantiler verdik. Hiçbir aksaklık olmadı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.