"İhracatçılarımız Vize İçin Boşuna Zaman Harcamayacak"

"İhracatçılarımız Vize İçin Boşuna Zaman Harcamayacak"
İTHİB Başkanı Gülle:- "Atılım yılı ilan edilen 2017’de ihracatçılarımız vize için boşuna zaman harcamayacak. İhracat bağlantısı için yurt dışına seyahat ihtiyacı duyulduğunda hemen yola çıkabilecek"- İMMİB Koordinatör Başkanı Akyüz:- "2017 yılına çok güze

İSTANBUL (AA) - İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, ihracatçıya yeşil pasaport uygulaması için "Atılım yılı ilan edilen 2017’de ihracatçılarımız vize için boşuna zaman harcamayacak. İhracat bağlantısı için yurt dışına seyahat ihtiyacı duyulduğunda hemen yola çıkabilecek." ifadelerini kullandı.

İTHİB tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gülle, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ihracatçılara hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Gülle, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Ekonomi Bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ediyoruz. Tekstil ihracatçısı için kapılar ardına kadar açıldı. İlk etapta İTHİB üyesi 702 firmadan toplam bin tekstil ihracatçısı yeşil pasaport sahibi olacak." yorumunu yaptı.

Yurt dışına ihracat bağlantısı kurmak için yapılan iş seyahatlerinde bir günün bile çok kritik olduğunu söyleyen Gülle, "Vakit kaybının önüne geçildi. Atılım yılı ilan edilen 2017'de ihracatçılarımız vize için boşuna zaman harcamayacak. Bağlantı kurmak için yurt dışına seyahat ihtiyacı duyulduğunda hemen yola çıkabilecek. Yeşil pasaport uygulamasının zaman içinde daha fazla ihracatçıyı kapsayacak hale gelmesini, dış ticaret sermaye şirketleri üzerinden ihracat yapan firmalarımızı da kapsamasını ümit ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Koordinatör Başkanı Murat Akyüz ise gündeme geldiği günden bu yana ihracatçıların heyecanla beklediği yeşil pasaport uygulamasının hayata geçmesinin kendileri için mutluluk verici bir haber olduğunu belirterek, "2017 yılına çok güzel başladık, ihracatımız yükselişe geçmişken alınan bu karar itici güç olacak ve ihracatımızı çok daha yukarılara taşıyacaktır. Öyle tahmin ediyoruz ki vize sıkıntısından kurtulan ihracatçılarımızın yurt dışı seyahatleri en az yüzde 20 artacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.