İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi

İhracatçıya Yeşil Pasaport Verilmesi
DENİB Yönetim Kurulu Üyesi Dal: - "İhracatçının çilesi bitti, yeşil pasaport ihracatçının elini ciddi anlamda güçlendirecek"- İş adamı Kes:- "Vizeyi yenilemek üzerimizde baskı yaratıyordu. Ama biz o negatif baskıyı üzerimizden attık. Çok rahat bir şekilde

DENİZLİ (AA) - Denizli'deki iş adamları, ihracatçılara yeşil pasaport verilmesi kararını memnuniyetle karşıladı.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Üyesi İsa Dal, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu kararla ihracatçının yüzünün güldüğünü söyledi.

Uzun yıllardır bekledikleri kararın çıktığı için mutlu olduklarını belirten Dal, "İhracatçının çilesi bitti. Vize sorunu önemli bir sorundu. Vize alınmada bazı ülkelerle sorun olabiliyordu. Zamanın dar olması, seyahatlerimizin sık olmasından dolayı bazı ülkelere karşı vizelerimizi yenileme şansımız olmuyordu. 15 Temmuz sürecinden sonra Türkiye aleyhine yapılmış olan bu olumsuz propagandalar sonucunda yabancı müşterilerin Türkiye'ye gelmesi konusunda imtina etmelerinden dolayı biz daha fazla yurt dışına çıkmak zorunda kaldık. Yeşil pasaport ihracatçının elini ciddi anlamda güçlendirecek." dedi.

İş adamı Osman Nuri Kes de yeşil pasaportun ihracatçılara ve sanayicilere büyük avantaj sağlayacağını kaydetti.

Uluslararası fuarları takip etmek zorunda olduklarını ifade eden Kes, şu değerlendirmede bulundu:

"Modayı, gelişmeleri takip etmek zorundayız, sık sık müşterileri ziyaret etmek durumundayız. Son konjonktürde elimize bavulumuzu alıp, ülke ülke, pazar pazar, müşteri müşteri dolaşmamız lazım ki ihracatımızda hedeflediğimiz noktaya gelelim. Çünkü Türkiye'nin geleceği için sadece ve sadece ihracata dayalı bir büyüme modelinin olması lazım. Vize bizi gerçekten zorluyordu. Vizeyi yenilemek üzerimizde baskı yaratıyordu. Ama biz o negatif baskıyı üzerimizden attık. Çok rahat bir şekilde vize derdi olmadan, ülke ülke, pazar pazar dolaşacağız mallarımızı satmak için efor sarf edeceğiz. Bu hak ettiğimiz beklediğimiz bir uygulamaydı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.