İhtiyaç sahipleri bu markette 'ücretsiz' alışveriş yapacak

İhtiyaç sahipleri bu markette 'ücretsiz' alışveriş yapacak
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak olan Sosyal Market kartlarıyla vatandaşlar gıdadan giyime kadar temel ihtiyaçlar gözetilerek oluşturulan Sosyal Market’te ücretsiz alışveriş yapabilecek

Beykoz Belediyesi tarafından Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine ücretsiz alışveriş imkanı sunan Sosyal Market açılışı yapıldı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, kültür merkezinin en alt katında daha önce düğün salonu olarak kullanılan kısmı sosyal markete dönüştürdüklerini söyledi.

Sosyal marketle birlikte Beykoz halkının hizmetinde olacaklarını kaydeden Çelikbilek, "Nedir bunun altyapısı diye sorarsanız, ihtiyaçlarına göre kategorize edip gruplara ayırmış olduğumuz insanlarımız var ve belli zamanlarda onlara yardımlarda bulunuyoruz. Daha önce belediyenin önünde dağıtım yapıyorduk. Herkes buradan kolilerini alıp gidiyordu. Giderken belki taşımakta zorluk çekiyorlardı, belki de belediyeden yardım alıyor söylentisi yapılır diye psikolojik olarak bir rahatsızlıkları vardı. Ancak ihtiyaç sahibi yardım almayacak da ne yapacak, tabii ki yardım alacak, bu gayet doğaldır." diye konuştu.

Üçüncü 'sosyal market'

Daha sonra bu tür olayların yaşanmaması için bir çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Çelikbilek, şöyle devam etti:

"Sosyal marketimizi ihdas ettik. Bu İstanbul'da Beyoğlu ve Ümraniye belediyelerinde de var şu anda. Üçüncüsünü de biz hizmete açmış olduk. Aynı süpermarkete gider gibi gidip alışveriş yapacaksınız. İhtiyaç durumunu değerlendirip 1., 2. ve 3. derece ihtiyaç sahibi olarak kategorize edeceğimiz kişilere dağıtılacak kartlara rakamlar yükleyeceğiz. Vatandaşlarımız bu şekilde alışverişlerini yapabilecekler. Buradan yardım alan kardeşlerimiz şunu bilsinler ki kendilerine verilen mallar, piyasada satılan malların iyileridir. Mahalleler için ayın belli günlerinde alışveriş yapsınlar diye bir taksim yapacağız. Mahallelerden arabalarla alınan kardeşlerimizi buraya kadar getireceğiz, burada alışverişlerini yaptıktan sonra tekrar götürüp evlerine kadar bırakacağız. Biz toptan alım yaptığımız için bu ürünlerin bedelleri sizlere toptan fiyatıyla yansıyacak. Dolayısıyla perakende fiyatıyla yansımadığı için bunu alan kardeşim perakendeye yansıyan mal bedeli kadar karlı çıkmış olacak, daha fazla mal almış olacak."

Sosyal Market kartlarına derecelere göre yüklenecek tutarlar, birinci derece ihtiyaç sahiplerine 3 ayda bir, ikinci dereceye 6 ayda bir, üçüncü dereceye ise yılda 1 kez alışveriş imkanı sunacak. Günde ortalama 250 kişiye hizmet verecek markette 3 adet kasa ve görevli kasiyer bulunacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.