İhvan'ın Tutuklu Eski Lideri Akif'in Vefatı

İhvan'ın Tutuklu Eski Lideri Akif'in Vefatı
İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii:- "Mısır halkı, İslam ümmeti ve İhvan'a Akif'in şehit olduğunu duyuruyorum. Akif'in şehit oluşu bizi davamızdan vazgeçiremeyecek, mücadelemiz devam ediyor"

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii, eski Başkan Muhammed Mehdi Akif'in vefatının kendilerini davalarından vazgeçiremeyeceğini söyledi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bedii, Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda "Rabia baskını" olarak bilinen 739 sanıklı davanın bugünkü duruşmasında Akif'in vefatıyla ilgili açıklamada bulundu. Bedii, şöyle devam etti:

"Mısır halkı, İslam ümmeti ve İhvan'a Akif'in şehit olduğunu duyuruyorum. Akif'in şehit oluşu bizi davamızdan vazgeçiremeyecek, mücadelemiz devam ediyor. Sayın Akif, Hasan el-Benna'nın yükseldiği mertebeye yükseldi. Bana acı veren ise cenazesine eşi ve çocuklarından başka kimsenin katılmasına izin verilmemesi oldu. El-Benna'ya da aynısı yapılmıştı."

Bedii, cenazeye katılıma kısıtlama getirenlere seslenerek "Ettikleriniz yanınıza kar kalmayacak." diye konuştu.

Öte yandan Vakıflar Bakanlığı, ülkedeki camilerde önceden izin alınmadan gıyabi cenaze namazı kılınmasını yasakladı.

İhvan'ın, Akif için gıyabi cenaze namazı kılınması yönündeki çağrısının ardından Bakanlıkça yapılan yazılı açıklamada, Bakanlığa bağlı din işlerinden sorumlu birimin önceden izni olmadan herhangi bir kişi için gıyabi cenaze namazı kılınması ya da buna izin verilmesinin yasaklandığı ve buna uymayanlar için hukuki sürecin başlatılacağı duyuruldu.

Akif'in sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından, tutulduğu hapishaneden Kasr el-Ayni Hastanesi'ne nakledildiği ve dün burada hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.