II. Albert'ten Akdeniz'de çevre kirliliği uyarısı

II. Albert'ten Akdeniz'de çevre kirliliği uyarısı
Monaco Prensi II. Albert, kurucusu olduğu çevre vakfını İspanya'da tanıtırken, Akdeniz'de çok ciddi çevre kirliliği tehditleri olduğunu savundu- II. Albert: "Akdeniz, deniz anası akınına uğrayabilir"

MADRİD (AA) - Monaco Prensi II. Albert, kurucusu olduğu "Monaco Prensi II. Albert Vakfı"nı, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen organizasyonda tanıttı.

II. Albert, yaptığı sunumda Akdeniz'de çok ciddi çevre kirliliği tehditleri olduğunu savunarak, "Akdeniz, deniz anası akınına uğrayabilir" dedi. 2006 yılında kurduğu vakfın çevre ve sürdürülebilir kalkınma projeleri üzerinde çalıştığını anlatan II. Albert, "Bizim özellikle yoğunlaştığımız alan okyanuslar olsa da Akdeniz'de yürütülen çalışmaların sonuçlarını görünce büyük şaşkınlık yaşadım. Akdeniz'deki hızlı değişim çok rahat görülebiliyor." dedi.

Monaco Prensi, "çevre konusunda çok duyarlı olduğunu" vurgulayarak, "Okyanuslarda ve denizlerdeki plastik kirliliğinin geldiği düzeyden büyük endişe duyuyorum. Ayrıca yasadışı balık avcılığı, aşırı avlanma gibi büyük tehditler de var" şeklinde konuştu.

Vakfı aracılığıyla çevreyle ilgili 340'tan fazla projeye destek veren II. Albert, "Sorun çok ciddi olsa da çözümler var" diye ekledi.

II. Albert ayrıca Madrid'deki ziyareti vesilesiyle İspanya Kralı 6. Felipe ile de görüştü.

Zarzuela adlı Kraliyet Sarayı'nda yapılan görüşmeden sadece görüntü alınmasına izin verildi.

Haziran 2014'te babası Juan Carlos'tan tahtı devralarak İspanya Kralı olan 6. Felipe, Kral olarak ilk kez Monaco Prensi II. Albert'i kabul etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.