İİT 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı

İİT 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Bugün dünyanın en önemli sorunu, terör örgütleri karşısında takınılan bu ikiyüzlü, riyakar, samimiyetsiz tutumdur. Çünkü, terör örgütleri en büyük gücü, en büyük desteği işte bu tutumdan alıyor. Dünyada silah sektörünü elinde

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünyanın en önemli sorununun terör örgütleri karşısında takınılan ikiyüzlü, riyakar ve samimiyetsiz tutum olduğunu belirterek, "Çünkü, terör örgütleri en büyük gücü, en büyük desteği işte bu tutumdan alıyor. Dünyada silah sektörünü elinde tutan ülkeler bu teröristlere bizzat silahlarını veriyorlar. Hadi buna da 'hayır' desinler. Artık bu terör örgütlerinin elinde hangi ülkelerin silahları olduğunun hepsi tarafımızdan biliniyor." dedi.

Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 3. Su'dan Sorumlu Bakanlar Toplantısı'nın açılışındaki konuşmasında, dünyanın en önemli sorunun terörün bizatihi kendisi olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün dünyanın en önemli sorunu, terör örgütleri karşısında takınılan bu ikiyüzlü, riyakar, samimiyetsiz tutumdur. Çünkü, terör örgütleri en büyük gücü, en büyük desteği işte bu tutumdan alıyor. Dünyada silah sektörünü elinde tutan ülkeler bu teröristlere bizzat silahlarını veriyorlar. Hadi buna da 'hayır' desinler. Artık bu terör örgütlerinin elinde hangi ülkelerin silahları olduğunun hepsi tarafımızdan biliniyor. Bunları biz kendi medyamızla da dünyaya anlatıyoruz." diye konuştu.

Suriye'deki masum insanların hayatlarını korumak amacıyla için güney sınırında bir güvenli bölge oluşturulması için çalmadık kapı bırakmadıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunu ABD Başkanıyla paylaştım. Rusya ile münasebetler düzgün olduğu zaman, onlarla da paylaştım. Batı ülkeleriyle paylaştım. Hepsi, 'Güzel, şöyledir, böyledir.' Ama uygulamaya gelince hiç birisi bu noktada 'hadi adımı atalım' demiyor. Bu teklifimize kulak tıkayanlar şimdi mülteci dalgalarının önünü kesmek için olmadık yöntemlerin arayışı içindeler. Aynı şekilde Suriye'deki terör örgütlerine silah ve mühimmat desteği sağlanmaması konusunda bölgede faaliyet gösteren ülkeleri defalarca uyardık. Şimdi bu silahların bir kısmı ülkemize yöneltildi. Ama şundan emin olunuz. Aynı silahların bir kısmı da yarın onları veren ülkelere karşı kullanılmaya başlanacak bunun da haberini şimdiden veriyorum. Niçin biliyor musunuz? Terörün karakteri böyledir. Eninde sonunda akrep gibi kendisini tutan eli de sokar. Bugün işine geldiği için terör örgütüyle kucak kucağa hareket edenler, yarın kendi kucaklarında patlayacak bombaların, silahların da müsebbibi olduklarını çok iyi bilmelidirler."

- "Kilis'in Avrupa ülkesinden farkı yok"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te Suriye'den atılan roketler yüzünden onlarca insanın hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Halbuki Kilis'in herhangi bir Avrupa ülkesinden farkı yok. Bugün Kilis'e komşu olan terör örgütünün yarın hangi Batı ülkesinin, hangi şehrinde kime komşu olacağını tahmin etmek mümkün mü?" dedi.

Kilis'in sıkıntıların çözmek için hazırlıklara başladıklarını, bir yandan şehri daha güvenli hale getirecek tedbirleri alırken diğer yandan da esnafın ve vatandaşların mağduriyetlerini giderecek çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Erdoğan, Kilisli esnafı ve vatandaşları yalnız bırakmayacaklarını, onların yanında olacaklarını kaydetti.

Erdoğan, aynı şekilde bölücü terör örgütü ve DAEŞ'le mücadelenin kesintisiz şekilde devam ettirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Her iki örgütün de ülkemize karşı rejimle ve bölgedeki diğer güçlerle iş birliği içinde olduğunu gayet iyi biliyoruz. Türkiye sadece PKK'yla, sadece DAEŞ'le değil, PYD'yle, YPG'yle bunların hepsiyle, evet bu mücadelesini devam ettiriyor. Görünenle değil, görünmeyenle mücadele etmek işimizi zorlaştırıyor. Buradan tüm dünya kamuoyuna sesleniyorum. DAEŞ bahanesiyle Suriye ve Irak'ta kurulan can pazarları, silah pazarları, kirli ittifaklar yarın dünyanın başına çok daha büyük sorunların musallat olmasının yolunu açıyor. Terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadele yöntemi üzerinde derhal anlaşılmazsa gelecekte dünya herkes için güvenli bir yer olmaktan çıkacaktır. Bugün kendi konforları bozulmasın diye Suriye'de katledilen 600 bin masumu, denizlerde boğulan binlerce insanı, Kilis'e düşen roketleri görmezden gelenler için yarın çok geç olacaktır. Biz kendi işimizi kendimiz görmeye alışmış bir milletiz. Allah'ın izniyle bölücü terör örgütünün de üstesinden geleceğiz. DAEŞ terör örgütünün de üstesinden geleceğiz. Kilis'e düşen roketleri engellemek için bize yardımcı olunmazsa o meseleyi de biz çözeceğiz. Ama bu riyakarlık karşısında, insanlık vicdanında açılan yaraları sarmaya tabi ki tek başımıza gücümüz yetmez. Yarın terör örgütlerinin küreselleşecek eylem tehditleriyle sadece biz başa çıkamayız. Bugünden ikaz görevimizi yerine getiriyoruz. Buna rağmen Batı ve bölgede güç yarışı içinde olan ülkeler yine bildiklerini okurlarsa tarihe notumuzu düşmüş oluruz."

- Dünya İnsani Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki pazartesi ve salı günleri Dünya İnsani Zirvesi'nin İstanbul'da gerçekleştirileceğini anımsatarak, zirvenin dünyada huzura ve barışa her zamankinden daha çok ihtiyacın olduğu bugünlerde insani yardım sisteminin geleceği bakımından tarihi bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Erdoğan, tüm ülkeleri küresel insani krizlerin çözümü için birlikte hareket etmeye davet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi.

(Son)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.