İİT Zirvesi

İİT Zirvesi
Zirveye, Endonezya'nın en büyük cemaatleri Muhammadiyah ve Nadhatul Ulema'dan da yetkililer katıldı

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 5. Olağanüstü Zirvesi, ülkenin en büyük cemaatinden yetkilileri de bir araya getirdi.

Muhammadıyah Cemaati Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dadang Kahmad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Öncelikle böyle önemli bir toplantıya Endonezya'nın ev sahipliği yapması mutluluk verici. Bu toplantıda Filistin'in sorunları tartışıldı. Diğer Müslüman ülkeler ile Filistin'deki sorunlara çözüm aranacak" diye konuştu.

Ortadoğu'daki Müslüman ülkelerle Filistin'de yaşananların üzüntü verici olduğunu belirten Kahmad, "Özellikle bu ülkelerden kaçan sığınmacıların durumları ve onların Müslüman olmayan Avrupa ülkelerine muhtaç kalmalarını görmek gerçekten çok üzüntü veriyor" dedi.

Dadang Kahmad, toplantının dünya kamuoyunda bir farkındalık oluşturmasını ve gerçek çözümlere ulaşılmasını temenni ettiklerini kaydetti.

Nadhatul Ulema (NU) Cemaati Genel Sekreteri Dr. Marsudi Syuhud de zirvenin çok olumlu geçtiğini ifade ederek, "Bu programda Filistin ve Ortadoğu'daki sorunlar ele alınırken, diğer Müslüman ülkelerden de üst seviyede katılımlar gerçekleşiyor. Programın üst seviyede olması, Ortadoğu ve Filistin'de yaşanan problemlere karşı dünya kamuoyunun daha duyarlı olmasını sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Syuhud, Ortadoğu ve Filistin'de yaşananların son derece üzücü olduğunu vurgularken, "Zirve, diğer ülkelerin fakındalığı için çok faydalı olacak. Filistin'in özgür bir ülke olarak tüm dünya devletleri tarafından tanınmasını ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.