IKBY Başbakanı Barzani, Hammond'u kabul etti

IKBY Başbakanı Barzani, Hammond'u kabul etti
IKBY Başbakanı Barzani, İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ve beraberindeki heyeti kabul etti

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve beraberindeki heyeti, Erbil'de Başbakanlık konutunda kabul ettiği bildirildi.

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, tarafların görüşme sırasında terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması, cephelerin durumu ve Kürt bölgesinin ekonomik krizden çıkmak için uygulamaya koyduğu reform paketini ele aldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "IKBY hükümeti attığı reform adımlarında çok ciddi. Bölgenin gelirlerinin tespit edilmesi ve kamuoyu ile paylaşılmasında şeffafiyet politikası izlenecektir. Söz konusu reformda başarılı olunması için uluslararası uzmanlara ihtiyacımız vardır. Bu çerçevede İngiltere de yardımlarını sunabilir" şeklinde konuştu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond ise "Kürdistan bölgesinin içerisinde olduğu ekonomik krizden çıkması için attığı reform adımlarından İngiltere olarak çok memnunuz. Bu konuda İngiltere hükümeti olarak gerekli yardımları vermeye de hazırız" dedi.

Irak ve diğer bölgelerdeki terör saldırılarından dolayı çok sayıda insanın evlerini terk edip Kürt bölgesine sığındığını söyleyen Hammond, "Bu durumun çok iyi bir şekilde farkındayız. Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin geri alınması için Peşmerge güçlerinin iyi bir rol oynaması lazım" görüşünü belirtti.

Hammond, ülkeyi ziyareti çerçevesinde önceki gün başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile bir araya gelmişti. Hammond, daha sonra Erbil'e gelerek IKBY Başkanı Mesut Barzani ile ortak bir basın toplantısı düzenlemişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.