IKBY Başkanı Barzani:

IKBY Başkanı Barzani:
"Terör ve radikal düşünceler hiçbir şekilde bu kültürü zayıflatamaz, etnik yapılar arasında çatlaklar oluşturamaz"- "Bu kutlama vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki ya ülkemizde hep birlikte öleceğiz ya da hep birlikte başı dik olarak yaşayacağız

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "Ya ülkemizde hep birlikte öleceğiz ya da hep birlikte başı dik olarak yaşayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

IKBY Barzani, Paskalya Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında, "Allah’a şükürler olsun ki Kürdistan halkı bütün oluşumlarıyla zengin birlikte yaşam kültürü ve barışçıl köklere sahip. Terör ve radikal düşünceler hiçbir şekilde bu kültürü zayıflatamaz, etnik yapılar arasında çatlaklar oluşturamaz." ifadesini kullandı.

Barzani mesajında, terör örgütü DAEŞ'e karşı verilen mücadeleye ilişkin de şunları kaydetti:

"Bu kutlama vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki ya ülkemizde hep birlikte öleceğiz ya da hep birlikte başı dik olarak yaşayacağız. Allah ve insanlık düşmanı teröristler Peşmerge'nin eliyle yenildi. Çatışmalardan dolayı evlerini terk eden Hristiyan kardeşlerimiz başı dik bir şekilde evlerine dönecektir. Teröristlerin ortadan kaldırılmasından sonra Hristiyan kardeşlerimiz barış içinde yaşamalı ve bir felaketle daha karşı karşıya kalmamalarından emin olmalıyız."

Barzani, tüm etnik ve dini azınlıkların can ve mal güvenliklerinin koruma altına alınacağını vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.