IKBY Kobani'ye 200 Peşmerge gönderecek

IKBY Kobani'ye 200 Peşmerge gönderecek
rak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden Suriye’nin kuzeyindeki Kobani’ye (Ayn el Arap) ilk aşamada ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmergenin gönderileceği açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Parlamentosu, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye gönderilmesi için gerekli olan tezkere özel gündemiyle toplandı.

Öğlen saatlerinde eğitim gündemi ile oturuma başlayan Kürt Parlamentosu ardından Kobani tezkeresini ele aldı. Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir'in mecliste milletvekillerini bilgilendirmesinden sonra oylamaya geçildi.

KOBANİ’DE YOĞUN ÇATIŞMA

Suriye’nin Kobani kentinde IŞİD ile YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmaların yanı sıra koalisyon uçakları kent merkezini bombaladı.
Kobani’de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar şiddetini koruyor. Kent merkezinde zaman zaman çatışmaların boyutu üst seviyelere çıkarken, koalisyon güçleri de hava saldırıları ile YPG güçlerine destek veriyor. Koalisyon uçaklarının bombaladığı kent merkezinde siyah dumanlar yükselirken, çatışmanın şiddeti Suruç’tan görülebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.