Ikby'nin Referandum Kararı

Ikby'nin Referandum Kararı
Marmara Üniversitesinde bir grup öğrenci, referandum kararını protesto etti

İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesinde bir grup öğrenci, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlemeyi planladığı referandum kararına tepki gösterdi.

Üniversitenin Göztepe yerleşkesinde, ellerinde Türk ve gökbayraklarla çıkan öğrenciler, "Ne Mutlu Türküm Diyene" ve "Kerkük Türktür Türk Kalacak" sloganları attı. Gruptakiler, üzerinde "Ankara'yı Irak'a teslim etmeyiz, bu topraklarda terör devleti kurulmasına izin vermeyiz. Kerkük düşerse Türkiye düşer" yazılı pankart açtı.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Anıl Solmaz, şunları kaydetti:

"Bugün Kerkük'te yaşananlar uzunca bir süredir oynanan oyunun devamıdır. ABD 90'lı yıllarda bölgeye geldiğinden beri amacı milli devletleri bölmek ve kukla devletler yaratmaktır. Kerkük ve Musul'da yaşananlar Irak'ın bölünme sürecinin devamıdır. Bölgedeki milli devletleri bölerek ikinci İsrail oluşturulması planlanmaktadır. Bu yüzden Irak'ın bütünlüğü Türkiye'nin bütünlüğüdür. Kuzey Irak referandumundan sonra PYD/PKK terör kantonları da önlerine referandum kararı koymuştur. Buradaki amaç Ortadoğu'nun enerji kaynaklarını Akdeniz'e taşıyacak bir terör devleti kurmaktır. Bu terör devletinin kurulmasını engellemek Türkiye'nin ve bölge ülkelerinin somut adımlarıyla sağlanacaktır."

Habur sınır kapısının kapatılması gerektiğini savunan Solmaz, "Ankara'daki Erbil Temsilciliği derhal kapatılmalı ve temsilciler sınır dışı edilmelidir. Barzani yönetiminin Türkiye üzerinden yaptığı petrol sevkiyatı derhal durdurulmalı." ifadelerini kullandı.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.