Ikby'nin Tartışmalı Referandumu

Ikby'nin Tartışmalı Referandumu
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri yapılmak istenen referandumu kınadı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencileri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB) tarafından Kuzey Irak'ta yapılmak istenen referanduma ilişkin Irak'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde basın açıklaması yaptı.

Şişli Esentepe Mahallesi Hikaye Sokak'ta bulunan başkonsolosluk önünde toplanan gruptakiler, Türk ve Türkmen bayrağı açtı. Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencisi Sinan Ergün, IKYB'nin yarın yapmak istediği referandumu, üniversite gençleri olarak şiddetle kınadıklarını ve reddettiklerini söyledi.

Irak hükümetinin ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için kararlı olduğunu ve silahlı kuvvetlerinin bu amaçla göreve hazır bulunduğunu ilan ettiğini hatırlatan Ergün, şunları kaydetti:

"ABD, İsrail ve PKK, sözde Kürdistan'ın kurulabilmesi için referandumu destekliyor. Türkiye, İran, Rusya ve Almanya da referandum girişiminin karşısında olduklarını açıkladılar. Sözde bağımsız Kürdistan için referandum girişimi aslında İsrail ve ABD'nin taşeron devletini kurma planıdır. Yapılması planlanan referandum sonrası ortaya çıkacak kaos ortamıyla, başta bölge ülkeleri olmak üzere dünya barışı ve tüm insanlık hedef alınmaktadır. Bu girişim ülkemizin toprak bütünlüğünü, milli birliğini ve iç barışı tehdit ederken ABD'nin PYD'ye yaptığı tırlar dolusu silah ve mühimmat desteği ise devam etmekte. Sözde bağımsız bir Kürdistan hayaldir ve bu hayal de Kürtleri Amerika ve İsrail'in çıkarları uğruna ateşe atmak demektir."

Açıklamanın ardından gruptakiler dağılırken, polisin Irak'ın İstanbul Başkonsolosluğu çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.