Murat Güzel

Murat Güzel

İki aday adayı: Akdere ve Arıcı

İki aday adayı: Akdere ve Arıcı

1980’lerin sonu ile 1990’ların başında tanıdım her ikisini de.

Liseyi bitirmiş, girdiğim üniversite sınavının sonuçlarını beklemek üzere Konya’da dönmüştüm. O zamanki Konya ile şimdiki Konya arasında dağlar kadar fark vardı elbette. PTT’nin arkasında Ertaş pasajının bodrum katında henüz açılmış bir kitabevi keşfetmiştim: Karizma. Ankara’da öğretmenlik yapan Şaban H. Çalış, Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu Mustafa Arıcı ve bir de ismini şimdilerde hatırlayamadığım bir üçüncü Çumralı zat ortaklaşa işletiyorlardı bu işletmeyi.

O kitabevi-kafede belki diyaloglarımın en kuvvetli olduğu kişi Mustafa Arıcı idi. Şaban hoca hep Ankara’da olduğu için belki sadece hafta sonları gelip gidebiliyordu. Zaten sonradan İngiltere’de uluslararası ilişkiler alanında MEB bursuyla doktorasını tamamlayacak. Üniversiteye geçecek ve YÖK Başkanvekilliğine kadar uzanan oldukça parlak bir kariyere imza atacaktı. Genelde o üçüncü zat bulunuyordu işletmede. Zaten Mustafa Bey de daha sonra ayrıldı.

1990 ila 91 arası bir gün tanıştık Harun Akdere ile ise. Ankara’da, Sakarya Çay Ocağı çevresinde. Umman Şahiner’in “genç” arkadaşı idi. Bazen Umman’ın işlettiği Rüya Kafe’de de oturup sohbet ediyorduk. Sohbetlerimiz hep bilindik şeylerdi aslında, memleket meseleleri yani. Harın o dönem liseyi bitirmeye uğraşıyordu. Ben ise ODTÜ Makine hüsranının et kilerini üstümden atmaya, tek başına ayakta kalmaya çaba sarf ediyordum.

Mustafa abiyle 1991’de yollarımız tekrar kesişti Varide dergisi dolayısıyla. Edebiyata ve şiire olan yoğun ilgisiyle Mustafa abi hep nezdimde önemli bir yer işgal etti.

Şimdi her ikisi de AK Parti’den milletvekili aday adayı. Doğrusu seviniyorum. Harun Akdere Konya2nın önemli ceza avukatlarından el’an. Mustafa Arıcı ise istifa etmeden önce Selçuklu Milli Eğitim’de Şube Müdürü idi.

Listeye girme girmeme gibi konulara hiç değinmeden bu isimlerin aday adaylıklarının bile Konya için önemli bir kazanç olduğunu söylemeliyim. AK Parti misyonunun yüklediklerini her iki isim de iliklerine kadar hisseden kişilikler. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğu anlayışına sahip her iki isim.

Allah yollarını açık etsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR