Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

İki Parkımız Daha Olacak… İnşallah

İki Parkımız Daha Olacak… İnşallah

       Konya’mda son dönemde Belediyelerimizin en aktif olduğu çalışma alanı kente kazandırılan parklardır. Bazıları tematik özelliklere sahip, bazıları piknik alanı olarak kullanılan  parkların kent yaşamına sağladığı katkı nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ederim. Kişi başı yeşil alan hesaplamasında yerleşim yerinin tümü değil yürüme mesafesindeki ulaşılabilir  yeşil  alanlar baz alındığında  Konya birçok kentten daha fazla yeşil alana sahip ancak yüksek yerlerden kentimin geneline bakıldığında yeşil içinde Konya hedefinden uzak olduğumuz da gerçek.

       Konya’mın parkları içinde Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı İtfaiyeci Parkını merak ediyorum. Projeler  içinde Selçuklu Belediyesi’nin Sille Barajı Rekreasyon Alanı ve Aşkın Kanatları-Kelebekler Vadisi’ni  farklı heyecanla  bekliyorum. Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı görmeyi merakla beklediğim yerler arasında. Isparta yolu 25. Kilometrede 3 milyon metrekare alanda oluşturulduğunu öğrendiğim alanda 250 bin metrekare alan mangal amaçlı piknikçilere ayrılmış. Piknikçi ile orman yangınları arasındaki gelenekselleşmiş ilişkiyi düşününce Kent Ormanımız inşallah kazaya uğramaz ve emekler boşa gitmez.    

       Konya’da yapılmakta olan parklar arasında Kardeş Şehirler ve Türk Yıldızları Parkları bitmeyen parklar olarak gözüme çarpıyor. 2013 yılı sonlarında bitmesi gereken parklar henüz bitmedi. Geçen ay aydınlatma ihalesi yapılan parkların bitmemesinde Belediye kaynaklı neden mi var yoksa firma kusuru mu bilmiyorum ama firmaya cezai müeyyide uygulanıp uygulanmadığını  merak ediyorum. Aydınlatma ihalesini kazanan firma da merak ettiklerim arasında. 5 yılda 80 milyon ağaç hedefini açıklayan Büyükşehir Belediyemizin bir yılı kaç ağaç dikerek geçireceğinin açıklamasını da heyecanla  bekliyorum.

       Kamu parasını harcamak özen ister . Ben kentimi yöneten Sayın Başkanlarımın gerekli özeni gösterdiklerine eminim ancak demokrasi kişilerin  eminliğini değil saydamlığı gerektiriyor kuşkusuz. Belediyelerin ihale sonuçlarını da internet sitelerinden açıklamalarının, iş sahasında ihale hakkındaki bilgilerin (kazanan, bedel, süre) tabela ile ilan edilmesinin  gerekli ve yararlı olduğunu düşünüyorum . İbadetlerin makbul, duaların kabul olduğu Hayırlı Ramazan ayı geçirmenizi dilerim. Saygıyla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR