Uğur Özteke

Uğur Özteke

İki Polis memurunun iki duba koyması ile…

İki Polis memurunun iki duba koyması ile…

En güzel Pazar günleri tatil yapanlar için iyi taliler dileyerek bugün hoş bir konu ile yazımıza başlamak istiyoruz.

Bu şehirde araç kullanan, toplu ulaşımdan istifade etmek isteyen herkes şehir trafiğinden rahatsızdır. Bilmiyorum “Ben trafikten hiç de rahatsız değilim” diyenimiz var mıdır? Varsa da helal olsun gidip o insanın elini öpmemiz lazım.

Neyse bizde milletin çektiği trafik sıkıntısını yazdıkça şehri yöneten büyüklerimiz bize kızarlar. Şehir içi ulaşımda ki sorunu da “Hızla artan araç sayısına” bağlarlar…

Mesela hafta içinde özellikle de sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin karşısında KTO’nun önünde inanılmaz bir sorun vardır. Dahası keşmekeş vardır.

Şöyle izah etmeye çalışalım.

Buradan Nalçacı istikametine gitmek isterseniz yol üç şerittir. Hadi biz yolun en sağına park etmiş araçları görmezden gelelim. Burada bir de Belediye otobüs durağı ile dolmuşlarımız yolcu indi bindisi yaparlar.

Gelin biz bu yolu beş şeritmiş gibi hayal edelim. Sol bölümde ki üç şerit Nalçacı istikametine gider, sağda ki iki şeritte Hacıveyiszade yönüne. Ama bu hiçbir zaman mümkün değildir. En başta belediye otobüslerimiz, sonra dolmuşlarımız ve kendince uyanık geçinen sürücüler soldaki üçüncü şeride dördünce sıradan kaynak olurlar. Yani Hacıveyiszade yönü Allah’a emanettir.

Bu bölgede bir polis otosu ile iki trafik polisimizde tam mesai verirler.

İşte olay böylesine karmakarışık iken hafta içerisinde bu noktada ki polislerimizin bu söz konusu üç şerit ile sağ yönde ki iki şerit arasına iki duba koyarak kaynağı önlemeye çalıştıklarını gördük.

Ve Allah sizi inandırsın trafik su gibi akıp gitti.

İki sade polis memurunun bu uygulamasını koca koca yöneticilerimiz ve yetkililer niye göremez ki?

Bu söz konusu yolun tam karşı istikameti sabit babalar ile bölündü. Peki bu yöne niye yapılmaz ki?

Aynı durumu ısrar ve inatla yazdık yazmaya da devam edeceğiz.

İhsaniye kavşağında niye yapılmaz ki? 

Neyse biz bu iki polis memurumuza ufukları görüşleri ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

POLİS DEMİŞKEN ZABITANIN DA HAKKINI YEMEMEK LAZIM

Vatandaşlardan, okurlarımızdan Belediye hizmetleri ile ilgili olarak hep şikayet gelecek değil ya. İşte dün bir okurumuz kapımızı çalıp selam verip çayımızı içmek istediğini söyledi. Allah’a şükürler olsun ki kapımızda telefonlarımızda tanıdık tanımadık tüm güvenenlere açık.

 Selam sabahtan sonra bizi her gün takip etmeye çalıştığını ifade eden serbest meslek sahibi büyüğümüz özetle şöyle diyordu “Uğur Bey, zabıta son günlerde kaldırımların sokakların kafalara göre işgal edilmemesi için inanılmaz bir çalışma sergiliyor. Bu yüzden zabıtaya teşekkür etmek bizim görevimiz” diyordu.

Tabii bu tür çalışmalar sadece kolluk kuvvetleri ile değil vatandaş olarak bizlerinde anlıyışı ile tam olarak sağlanabilir.

Bu vesile ile bizde çilekeş zabıta görevlilerimize teşekkür ederiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başkalarının yanılmalarına bak, dikkati öğrenirsin.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Randevu alarak yapılan ziyaretlerde zaman mevhumuna saygı gösterdiğimiz zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR