"İki Şehir Bir Aşk" konseri

"İki Şehir Bir Aşk" konseri
Konserde, Avusturyalı ünlü besteci Schubert ve Türk bestekar Şevki Bey'in bestelerine yer verildi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen "İki Şehir Bir Aşk" konserinde, Schubert ve Şevki Bey'in eserleri seslendirildi.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen konserde, Viyanalı ünlü besteci Schubert ve Türk bestekar Şevki Bey'in besteleri, ney sanatçısı Kudsi Erguner, keman sanatçısı Atilla Aldemir, kanun sanatçısı Hakan Güngör, tanbur sanatçısı Murat Aydemir, piyano sanatçısı Anastassiya Dranchuk tarafından çalındı. Eserleri, solist Meral Azizoğlu, Gül Yazıcı ve Sefa Korkmaz seslendirdi.

Konser sonrası, AA muhabirine açıklama yapan neyzen Kudsi Erguner, ünlü Türk bestekar Şevki Bey'in, hocası Hacı Arif Bey'den sonra şarkı formunda en zengin bestekar olduğunu belirterek, "Şevki Bey'in binlerce eserinden ne yazık ki günümüze sadece 200 kadar eseri kalmış. Onun şarkıları, bizden önceki nesillerin dilinde her zaman yaşadı ama araya bir kopukluk girdi, hepsi unutuldu." dedi.

Erguner, Türk besteciler ile Avrupalı bestecilerin sürekli kıyaslandığına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Itri, Bach gibi sanatçılar hep kıyaslanır. Schubert ve Şevki Bey için de bir kıyas yapılır. Bu lafta kalmış bir şeydi, ben bunu müziğe dökmek istedim çünkü ikisi de aşk temalı şiirleri bestelemişler. Hisler aynı, konuşma dili farklı bunu dinleyicilere sunmak istedik."

Erguner, "müzik toplumun doktorudur" sözünü hatırlatarak, "Müziğin insanlara ahlaken, iç dünyalarını zenginleştirmeleri açısından çok faydası var. Sadece müzik değil edebiyat da çok önemli. Türkiye'nin genç insanlarının biraz daha müziğe, edebiyata ilgi göstermelerini isterim. Müzikle daha çok ilgilensinler, daha çok okusunlar." değerlendirmesinde bulundu.

Solist Sefa Korkmaz da Türkiye'de ilk kez konser verdiğini dile getirerek, "Türkiye'de konser vermekten şeref duydum. Benim için çok heyecanlı bir deneyim oldu, Kudsi Erguner gibi bir üstatla aynı sahneyi paylaşmak, diğer müzisyen dostlarımızla birlikte olmak, benim için olağanüstü bir deneyim oldu." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.