İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda 13 Konyalı firma yer aldı

İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’nda 13 Konyalı firma yer aldı
Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Türkiye’nin İlk 500’de 10 firması bulunan Konya’nın, İkinci 500’de 13 firma ile temsil edildiğini söyledi.

Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırmasının ardından, İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşları da açıklandı. İSO Türkiye’nin İlk 500’ünde 10 firması bulunan Konya, İkinci 500’de 13 firma ile temsil edildi.
Listede yer alan tüm firmaları ve çalışanlarını tebrik eden Başkan Kütükcü, “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına şehrimizden Enka Süt, Büyükhekimoğulları Gıda, Kombassan Kağıt, Akbel Süt, Altınapa Değirmencilik, Safa Tarım, Atiker Metal, Kompen, Selva Gıda, Komgıda, Alaybeyi Gıda, Tosunoğulları Mobilya, İzi Süt firmalarımız yer almıştır. Listede yer alan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını, şehrimizin ekonomisine, üretim ve ihracatına katkılarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.
Geçtiğimiz yıl Konya’da, 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan firma sayısının 24 olduğunu, bu yıl açıklanan listedeki sayınının ise 23’e düştüğünü hatırlatan Başkan Kütükcü, “Bu yıl ilk 500’deki gücümüzü korumamıza rağmen, ikinci 500 listesindeki firma sayımız 14’ten 13’e düşmüştür. Daha önce ikinci 500’de yer alan iki firmamız bu yıl listede yer almazken, bir firmamız da listeye yeni girmiştir. Konya Sanayi Odası olarak gerek firmalarımızın üretim ve ihracatlarının artması, gerekse karlılık düzeylerinin yükselmesi için yaptığımız çalışmalara aralıksız devam edeceğiz. İnanıyorum ki Konya, önümüzdeki yıl listede yeni bir yükselme ivmesi yakalayacaktır” şeklinde konuştu.
Finansman gider sorunu devam ediyor
Açıklamasında sanayinin finansman maliyetlerinin artmaya devam ettiğini vurgulayan Kütükcü, “Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunda görülen finansman maliyetlerindeki artış, maalesef ikinci 500 sanayi kuruluşlarımızda da görülüyor. Geçtiğimiz yıl ikinci 500’deki sanayicilerimiz, elde ettiği 7,4 milyar TL’lik faaliyet karının yüzde 51’ini, yani 3,8 milyar lirasını finansman gideri olarak harcadı. İşletmelerimizin faaliyet karlılığı her ne kadar yüzde 19.9 artırmış olsa da, finansman giderlerindeki yüksek artışlar maalesef sanayi tesislerimizin karlılığını aşağı çekmekte ve işletmelerimizin büyümesinin önünde adeta bir set gibi durmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.