Emre Tanrıver

Emre Tanrıver

İKİSİ BİR ARADA

İKİSİ BİR ARADA

Torku Konyaspor hem ligde hem de kupada yoluna emin adımlarla devam ediyor.  Gençlerbirliği'nden sonra ikinci yarı itibariyle ligde en çok puan toplayan takım. 14 maçtır kaybetmiyor ve bu takımların arasında Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımlar da var. Müthiş bir form. Konyasporlu olsun olmasın, herkesin, her kesimin saygısını kazanmış durumda Yeşil Beyazlılar. Bu formla ikisi bir arada başarının gelmesi işten değil.

TÜRKİYE KUPASI SÜRPRİZ OLMAZ

Kupa çeyrek finalinde Beşiktaş'ı iki maçta da yenerek büyük bir başarıya imza attı Konyaspor. Özellikle ikinci maç her anlamıyla mükemmeldi. Maç öncesi atmosfer, 40 bin taraftar ve onların görsel şovu, iki takımın mücadelesi... Her şey çok iyiydi. Bir kupa maçı en fazla bu kadar keyifli olabilir. Hak ederek turladı Konyaspor ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Bu saatten sonra o kupanın Konya'ya gelmesi sürpriz olmaz.

Konyaspor kendinden güçlü olsun olmasın, her rakibe karşı aynı disiplinle ve aynı anlayışla oynuyor. Rakip ayırt etmiyor. Ve belki de en önemlisi: savunma yapmıyor, "savunmayı iyi yapıyor."  Bu önemli bir nokta. Çünkü çoğu kişi Konyaspor'un sadece savunma yaparak maç kazandığını ve iyi form yakaladığını söylüyor. Sadece savunma yapan bir takım 14 maçlık seri yakalayamaz. Belki de ligin en iyi savunma anlayışına sahip takımlarından biri olduğu için insanlara öyle geliyor olabilir. Fakat Konyaspor gol yememek için en doğru olanı yapıyor, ileride de mutlaka araya sıkıştırıyor 1 - 2 tane. Yani bu 14 maçlık serinin sırrı, sadece savunma yapmak değil, savunmayı iyi yapmak ve ofansif olarak eskisinden daha becerikli olmak.

GAZİANTEP'TE DE SÜRPRİZ OLMAZ

Gaziantepspor ligin rahat takımlarından biri. Kazanma zorunluluğu yok. Olsa da Konyaspor karşısında kazanacak gücü yok. Yeşil Beyazlı futbolcular yenilmezlik serisinin getirdiği özgüven ve Uefa Avrupa Ligi'ne direkt olarak katılmanın umuduyla mücadele edip 3 puanı alacaktır. Benim için 3 ihtimalli bir maç, 1 - 0, 2 - 0 ya da 3 - 0 alacaktır Konyaspor.

AYKUT KOCAMAN İLE "EN AZ 2 YIL" DAHA

Aykut Kocaman beklenen imzayı attı en sonunda. Torku Konyaspor'un bu güzel günleri görmesindeki en büyük pay Kocaman'ın. Küme düşmemeye oynayan takımı, Avrupa kupaları için oynayan bir takım haline getirdi ve Türkiye Kupası'nda da şampiyonluğa oynuyor. Bu kadroyla bunu başarabilecek başka bir teknik direktör olduğunu sanmıyorum. Bu başarılar eskiden hayaldi Konyaspor için, şimdi hedef oldu. Daha büyük başarılar için ise 2 yıl yetmez. Daha büyük hayalleri, hedef yapabilmek için Kocaman ile nice 2 yıllara...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Tanrıver Arşivi
SON YAZILAR