İkizlerinin ilk adımı için 7 yıl bekledi

İkizlerinin ilk adımı için 7 yıl bekledi
Tüp bebek tedavisiyle evliliklerinin 14'üncü yılında dünyaya gelen beyin felci hastası ikizlerinin tedavisi için hayvanlarını satıp Kahramanmaraş'tan Bursa'ya gelen baba, çocuklarının sağlığına kavuşabilmesi için varını yoğunu ortaya koyuyor- Baba Özen:-

BURSA (AA) - ELİF ÖZLEM ÇELİKLER - Doğuştan beyin felci (serebral palsi) hastası 7 yaşındaki ikizlerinin tedavisi için hayvanlarını satıp Kahramanmaraş'tan Bursa'ya taşınan babanın umutsuzluğu, tedavinin 75'inci gününde çocuklarının yürümeye başlamasıyla sevince dönüştü.

Bursa'da akraba ve tanıdıkları olmadığı için bir Kur'an kursunun yatakhanesinde kalan baba İsmail Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle evlenmelerinin ardından 14 yıl çocuklarının olmadığını, başarılı geçen tüp bebek tedavisiyle 2009 yılında Sedat ve Serkan adlarını verdikleri ikiz bebeklerinin dünyaya geldiğini söyledi.

Prematüre olarak dünyaya gözlerini açan çocuklarının, doğum sırasında beyinleri oksijensiz kaldığı için Adana'da 18 gün kuvözde tutulduğunu belirten Özen, "Serebral palsi hastalığı nedeniyle büyüdükçe hareketleri kısıtlı olduğu için yürüyemediler" dedi.

Özen, bir arkadaşının, ikizlerinin tedavisi için Bursa'da spastik çocuklar için hizmet veren bir hastaneyi önerdiğini söyledi. Arkadaşının tavsiyesi üzerine tedavi masrafları için hayvanlarını satıp Bursa'ya geldiklerine işaret eden Özen, "Burası hastaneden ziyade ev ortamı gibi. İlk geldiğimizde yürüyemiyorlardı. Şimdi demirlere tutunarak yürüyebiliyor, havuza giriyor, yürüme robotunu kullanıyor, hastane okuluna gidiyor ve fizik tedavi görüyorlar. 75 günde bu aşamaya geldiler. Onların tedavisi için her şeyi yaparım. Ömrüm yettiği kadar onların tedavisi için uğraşacağım" ifadesini kullandı.

- "Çocuklarım için canımı veririm"

Her sabah hastaneye geldiğini söyleyen Özen, "Eşim, çocuklarımızla hastanede tek başına yeterince ilgilenemiyor. Gün boyu onları derslere, havuza ve fizik tedaviye götürüyorum. Onların tedavisi için memleketimden çıkıp gurbete geldim. Benim için çok zor. Maddi durumum da çok iyi değil ama onlar için değer. Çocuklarım için canımı veririm" diye konuştu.

Özen, ikizlerinin ilk adımlarını geç de olsa atmaya başlamalarını görmesini tarif edilemez bir duygu olarak niteledi.

- "Tedavi programları hastaya göre değişiyor"

İkizlerin doktorlarından Koza Çubukçu, Özen çiftinin çocuklarına yönelik serebral palsi tanısıyla 60 seanslık tedavi programı uyguladıklarını belirtti.

Her tedavinin hastaya özel olduğunu vurgulayan Çubukçu, "Serebral palsi, çocukluk döneminde en sık görülen engel nedenlerinden biridir. Ortak noktaları olmasına rağmen her hastada birbirinden değişik semptomlar gösterir. Bu sebeple tüm hastaların tedavisi bu semptomlara göre planlanır" dedi.

Çubukçu, butik hastane şeklinde hizmet verdiklerini ve tüm detayların bu hastalığa göre planlandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.