Uğur Özteke

Uğur Özteke

İl Özel İdare Büyükşehir’e Devredildi Ama…

İl Özel İdare Büyükşehir’e Devredildi Ama…

Büyükşehir yasasının devreye girmesi ile artık İl Özel İdareler, Büyükşehir Belediyelerine devredildi. Devredildi ama pek çok konuda büyük sıkıntılar var. Devir kağıt üzerinde tamam ama icraatta daha çok eksik. Mesela çalışanlar aybaşında maaşlarını Büyükşehir’den aldılar, ancak hâla eski yerlerinde oturup bekleşiyorlar… Kadro konusunda Büyükşehir’de de, İl Özel İdare personelinde de kafalar karışık.

Bir taraf ihaleyi yapıyor, diğer taraf parayı veriyor. Tabii verebilirse.

Mesela şimdi sizlere bir acı gerçeği yaşayan insanların ağzından iletmek istiyoruz.

“Bir sıkıntımız var. Konya'da ancak sen bunu dile getirebilirsin. İl Özel İdaresi’nin devriyle ilgili tüm Konyalı İl Özel İdaresi’ne iş yapan müteahhitler zor durumda. Bir aydır devrin kime yapılacağı, Valilik mi yoksa Büyükşehir mi belli değil. İmalat yapan iş üreten müteahhitler alacaklarını alamıyor. İşçiler para ister, inşaatın devam etmesi lazım süre işliyor çünkü. Bazı müteahhitlerin çekleri dönmeye başlamış bile.

100 trilyonluk rant için bu devrin bir türlü yapılamadığı söyleniyor. Abi devlette süreklilik esas değil midir? Bu işin kanunu var, yolu var. Ankara Martta (il özel idaresi) işi çözmüş. Zaten zararına ya da başa baş yapılan bu işler için müteahhitler 25 gündür 2 kurum arasında gidip geliyor. Bir türlü çözüm yok. Abi durumu bir de sen değerlendirip gazeten de problemleri dile getirirsen çok sevaba girersin. Adı müteahhit olan küçük ölçekli zar zor işi döndürmeye çalışan insanlara sahip çıksan be Abi.

Şimdiden ilgine teşekkür eder, işlerinde başarılar dilerim. Selamlar.”

….

Evet bu konuda sıkıntı inanın işçiden işverenine büyük. Tabii Tahir Başkan’ın sıkıntısı da kendisine göre daha büyük. Ama Ankara’nın devrini seçimlerden önce nasıl yaptığını duymuştum. Şimdi ‘Ankara yaptı toz kalkmadı biz hâla niye tam olarak yapamıyoruz’ diye sormamak mümkün mü?

GANİOĞLU GÖBEĞİ

YER DEĞİŞTİRECEKMİŞ

Ankara yolu BÜSAN, AYKENT, ORGANİZE Sanayi bölgeleri, okullar, havaalanı güzergahında olması nedeni ile her gün sabah akşam binlerce insanın kahrını çeken çileli bir yoldur. Bu yolun belli bir kısmının yükünü hafifletmek için Büyükşehir Belediyesi Gar’dan başlamak üzere iş merkezlerinin arkasından başlayarak, toptancılar, Yaş Sebze Meyve Hali güzergâhı olmak üzere Ganioğlu kavşağı diye bilinen yere kadar çok yerinde bir alternatif yol yaptı.

Ve bu yol çok faydalı bir güzergah oldu.

Ancak yeni alt geçit ile bu yol asfaltının dahi dökülmesine rağmen bir türlü açılmıyor. Özellikle de bu yolu kullanan insanlar tarafından bize iletilen sıkıntı ve şikayetler vardı.

Yanılmıyorsak bir kez bu sütunlarda bu durumu dile getirmiştik. Ama ne yazık ki çözüm olamamıştık. Bu kez iki gün önce bu işlerden birinci derecede sorumlu isim Fen İşleri Daire Başkan Hacı Selim Büyükkarakurt Bey’e “Abi bu yolu yaptığınız halde hâla niye açmıyorsunuz?” diye direkt sorduk.

Selim Bey, yeni açılan yolun direkt olarak bu dönel kavşağa bağlanmayacağını, kavşağın yerinin değiştirileceğini ancak önce seçimler, bugün de Sayın Başbakan’ın Konya’ya gelişlerinde bu kavşağın kullanılacak olması münasebeti ile kavşağa dokunamadıklarını söyledi. Selim Bey, “İnşallah en kısa sürede kavşağın yeri biraz değiştirilecek tam yolu cepheden karşılayacak şekilde kaydırılacak ve en kısa sürede yol açılacak” diye de ekledi.

….

Bu yolu bize sürekli olarak şikayet ederek dert yanan sanayici ve iş adamlarımıza da müjdeyi bu vesile ile iletmiş olalım.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hüner sahipleri, cefa gördükleri halde muhabbet gösterirler.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Alış veriş merkezlerindeki sepet arabaları başka insanlara çarparak kullanmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR