Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

İl Yönetiminden Manifesto!

İl Yönetiminden Manifesto!

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı bırakmasının ardından şehirdeki en kapsamlı protokol birlikteliği dün Konevi Kültür Merkezinde Ak Parti İl Danışma Meclisi’nde gerçekleşti.

Bu tarz programlardan pek haz etmesek de toplantının belki de daha öncekilere oranla en önemlisi olduğunu addederek katılım gerçekleştirdik.

Salonun havası, teşkilat mensuplarının yüz ifadeleri konuşmacıların satır aralarındaki mesajları… Hepsini aktarmaya çalışalım.

Programa neredeyse bütün ilçe teşkilatları ilgi göstermiş ve salonda yeterli çoğunluğu sağlamışlardı. Başbakanını kaybeden bir şehrin teşkilatı için nasıl bir ruh hali çizmek gerekirse insanlarda öylesine bir yüz ifadesi.

Özellikle il yöneticilerinin suratları alabildiğine gergin. Divan üyelerinin bazıları “burada ne işim var” tarzında…

Slogan yok. İsimler geçtiğinde oluşan kısa alkışlar…

Musa Arat konuşmasına başlıyor. Gergin olduğu fakat rahat gözükmeye çalıştığı her halinden belli.

Davutoğlu Hoca’nın adını her andığında alkış kopuyor. Tahir Akyürek’e göre “duygusal ve veciz” bir konuşma… Ahmet Sorgun’a göre Arat’ın konuşması tam bir “manifesto”

Ne ilginç…

Bize göre ise tam bir veda havası… Gönüllere hicret etmekten bahsediyor. Okçular tepesi örneğiyle mevziiyi terk edenlerden olmadık diyor. Tıpkı Hoca gibi kişisel arzularımız davanın önüne geçmedi diyor. O da bir Diriliş sever anlaşılan. Düşmanın en büyük hilesi dostluğudur deyişini konduruyor. Mahcup Anadolu çocuğu edasıyla Ahmet Hocamızın ve liderlerimizin hukukunu koruduk diyor. Ve Hoca’yı hayırla yâd ederken yolundan gitmeye devam edeceğini beyan ediyor…

Biraz kırgın. Biraz kızgın. İçerlemiş gibi… Veda kokusunu aldık. Sonrası kerim!

 

Tahir Bey makamının gereği olarak daha siyasi konuşmaya özen gösteriyor. Hoca’nın “erdemli devrine” atıfta bulunarak bayrak değişiminde gösterdiği ferasetten bahsediyor. O da tıpkı Sorgun gibi Erdoğan liderimiz Davutoğu değerimiz demeyi ihmal etmiyor.

 

Lütfü Elvan’a Konya’nın da sorumluluğunun verildiğini daha evvel söylemiştik. Bunun gereği olarak bakan satır aralarında bundan sonra Konya’nın Bakanı benim mesajı verdi. Özellikle ulaşım ve su yatırımlarından bahsetti. Bilge adam derken gözlerindeki ifadeler görülmeye değerdi.

 

Ahmet Sorgun'a bir kez daha tam bir Konya evladı yakıştırmasının tam sırası aslında. Konuşması şivesi üslubu… 7 yıldır ne dediğimi ne diyeceğimi bu salon bilir dedi. Hoca için bir görevin nasıl bırakılacağının çıtasını koydu ifadesi dikkate değerdi. Sorgun aldığı sorumluluğun farkında. Genel olarak artık abi benim mesajını aldı salondakiler.

 

Son olarak sahneye çıkan Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise şehre tam manasıyla gaz almak için gelmiş. Yoldan istasyondan bahsetmesi Ak Parti ayrıcalığına dem vurması makamın geçici olduğunu zikretmesi il yönetimine verilmiş mesajdı.

 

Ortaya çıkan tabloda hani o geçiş hükümetindeki debeleme gibi kimse nasıl davranacağını bilmiyor gibiydi lakin suyla birlikte yol da bulunmuştu.

Şehrimiz adına hayırlısı neyse o olsun…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR