"İlhami Atalay'a Saygı Programı Ve Kişisel Resim Sergisi"

"İlhami Atalay'a Saygı Programı Ve Kişisel Resim Sergisi"
İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İstanbul Tasarım Merkezi tarafından...

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ile İstanbul Tasarım Merkezi tarafından ressam İlhami Atalay adına etkinlik düzenlenecek.

Hayatını resim sanatına adamış İlhami Atalay için düzenlenen "İlhami Atalay'a Saygı Programı ve Kişisel Resim Sergisi", 25 Mart Cumartesi günü 16.00'da İstanbul Tasarım Merkezi Seminer Salonu'nda gerçekleşecek.

Moderatörlüğünü İsmail Erdoğan'ın üstleneceği panelde, mimar İzzet Han, Atalay'ın sanatını, şair Taner Koltuk dostluğunu, talebesi Cemal Toy ise Atalay'ın hocalığını anlatacak.

Etkinlik kapsamında, ressam Atalay'ın kişisel resim sergisi de sanatseverlerle buluşacak.

- İlhami Atalay

Artvin'in Arhavi ilçesinde 1948 yılında doğan İlhami Atalay, 1972 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ni bitirdi. Duvar halıcılığı dalında ihtisas bursunu kazanarak Avrupa'ya giden Atalay, Berlin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ve Tatbiki Sanat Akademisi'nde resim ve duvar halısı ihtisasını 1978 yılında tamamladı.

Atalay, aynı dönemde tekstil obje, duvar halısı dalında tez hazırlıkları ve kitap çalışmaları yaptı. İstanbul'a 1983 yılında dönen Atalay, yeniden resim çalışmalarına başladı ve bir yıl sonra İlhami Atalay Sanat Galerisi'ni açtı. Ressam İlhami Atalay'ın eserlerinden oluşan "İç Harp'ten Kuru Fasulye'ye" isimli resim sergisi Taksim Metrosu Kültür AŞ Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.