İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Bölücü terör örgütünün mensupları ve destekçileri hem ülke içinde hem de dışarıda, Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsinde en başta yer alıyorlar. Şimdi Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz ihanet şebekesinin mensupları da bunu

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütünün mensupları ve destekçilerinin hem ülke içinde hem de dışarıda, Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsinde en başta yer aldığını belirterek, "Şimdi Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz ihanet şebekesinin mensupları da bunu yapıyorlar. Aynı saftalar, hiç farklılık yok." dedi.

Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda, bazı terör örgütlerinin parlatıldığını, eylemlerinin görmezden gelindiğini, eli kanlı teröristlerin moda ikonu gibi gösterildiğini ifade ederek, bazı terör örgütlerinin eylemlerinin mercek altına alınarak, uzun uzun anlatıldığını kaydetti.

Türkiye'de herhangi bir terör eylemi olunca "çarşaf çarşaf konuyu işleyen", ekranlarda saatlerce bunu yayınlayanların, benzer olaylar kendi ülkelerinde yaşanınca hemen sorumluluklarını, etik değerleri hatırladığını dile getiren Erdoğan, terör örgütleri, acılar, maktuller ve katiller arasında ayrım yapan bir zihniyetle terörle mücadelenin yapılamayacağını aktardı.

Bunun adının gazetecilik değil ikiyüzlülük ve terör örgütlerine payandalık olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemizdeki bazı kesimlerin de aynı kini, aynı nefreti, aynı düşmanlığı kendi devletlerine, kendi milletlerine karşı sergilediklerini üzüntüyle görüyoruz. Bölücü terör örgütünün mensupları ve destekçileri hem ülke içinde hem de dışarıda Türkiye'nin aleyhine ne varsa hepsinde en başta yer alıyorlar. Şimdi Paralel Devlet Yapılanması dediğimiz ihanet şebekesinin mensupları da bunu yapıyorlar. Aynı saftalar. Hiç farklılık yok. Bu yapı dünyanın hangi ülkesinde etkinliği varsa, orada tüm imkanlarını, tüm gücünü, tüm elemanlarını ülkemizin ve milletimizin aleyhine işler için seferber etmiş bulunuyor. Gittiğimiz ülkelerde bu acı gerçeği bizzat gördüm. Böyle bir parayı bunlar bu ülkelere nasıl aktardılar, böyle bir parayı bunlar nereden buldular, nasıl buldular? Onun için çok çalışacağız. Yanlışımızı telafi etmek durumundayız. Bölücü örgütün paçavralarını taşıyanlar, Ermeni örgütlerinin yandaşları ve Paralel Yapı'nın elemanları, yan yana, omuz omuza, kol kola ülkemizin aleyhine slogan atıyorlar, gösteri yapıyorlar. Hatta fırsat bulduklarında işi saldırganlığa kadar vardırıyorlar."

Bunun için her fırsatta yerli ve milli vurgusunu yaptığını vurgulayan Erdoğan, "Şayet yerli değilseniz, şayet milli bir duruşunuz yoksa Paralel Yapı gibi ruhunuzu ve bedeninizi başkalarının emrine vermişseniz, sizi kendi ülkeniz aleyhine de bağırtırlar, kendi ülkenize karşı silah da çektirirler." dedi.

Erdoğan, Adana'daki MİT tırları meselesinde bu yapının elemanlarının kendi ülkelerine silah çektirme ihanetini sergilediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Onların iddia ettiklerinin aksine şayet Türkiye bir hukuk devleti olmasaydı, bu ihanetin cezası çok başka olurdu. Türkiye onlara rağmen bir hukuk devleti olarak kalmayı başardığı için şu anda hesabı mahkeme önünde veriyorlar. Bu sıradan bir mesele değildir. Ülkemizin tarihindeki en açık, en aleni, en cüretkar ihanet teşebbüslerinden birini gerçekleştirenlerin, bu devlete ve bu millete yapamayacakları kötülük yoktur. Kim olursa olsun. Bunun içinde yargı yer aldı mı? Aldı. Bunun içinde ne yazık ki güvenlik güçlerimiz yer aldı mı? Aldı. Bunun içinde medya yer aldı mı? Aldı. Bunları yaşadık. Peki bunların takipçisi olmayacak mıyız? Rabbim onların kirli hesaplarını altüst etmiş, bu ihaneti yapanları kendi kazdıkları kuyuya düşürmüştür."

Türkiye'yi terör örgütlerine yardım eden bir ülke gibi göstermeye çalışanların bugün kendilerinin terör örgütü olarak tescillendiğini kaydeden Erdoğan, paralel ihanet şebekesinin Türkiye'ye verdiği zararın büyük olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bilhassa son çeyrek asrının en parlak beyinleri bu örgüt tarafından adeta iğfal edilmiş, şahsiyetsiz, kişiliksiz, riyakar robotlar haline dönüştürülmüştür. Ortaya çıkan bunca ihanet belgesine rağmen hala bu yapının içinde kalmakta ısrar edenler, bak buradan sesleniyorum. Ekranları başında bizi izleyenler hiç kusura bakmasınlar. Başlarına gelecekleri kabul ediyor demektir. Terör örgütünün içinde barınana terörist denir. Ne dedik? Dedik ki legal görünüm altında, illegal yapılanma içerisinde olanlar ki şimdi onu daha da değiştireceğiz, o da şu; illegal terör yapılanması veya illegal terör örgütü diyecek ve bu şekilde de üzerlerine gideceğiz. Türkiye'nin bir daha böyle bir musibete maruz kalmaması için en büyük görev sizlere düşüyor. Siz şunu unutmayın. Türkiye, dünyanın umududur, sizler de Türkiye'nin umudusunuz. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor ama bilesiniz ki sizler de Türkiye'nin umudu olarak bu işi omuzlayacaksınız."

İlim Yayma Cemiyeti'nin 65 yıldır büyük bir mücadele yürüttüğünü ve yürüteceğini anlatan Erdoğan, "Fakat görünen o ki daha fazlasını yapmamız lazım. Açılan imam hatipler, yurtlar her biri birer irfan yuvası olarak çalışan şubeler yeterli değil. Olay sadece fiziki mekan, fiziki şartlar değil." dedi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.