İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü

İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "Değerlerini, kültürünü yaşayan, koruyan milletler, tüm saldırlara rağmen köklerinden ayağa kalkarlar"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Değerlerini, kültürünü yaşayan, koruyan milletler, tüm saldırlara rağmen köklerinden ayağa kalkarlar." dedi.

Topbaş, İlim Yayma Cemiyeti'nin 65. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni ve 61. Olağan Genel Kurulu'nda, milletleri millet yapan değerler bulunduğunu söyledi.

Bu toprakların önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Topbaş, "Kadim bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu topraklarda asırlardan beri varız. Değerlerini, kültürünü yaşayan, koruyan milletler, tüm saldırlara rağmen köklerinden ayağa kalkarlar. Biz de bu kadim medeniyetin evlatları olarak, tekrar ayağa kalkmakla sorumluyuz. Bunu bu tür cemiyetlerle başaracağız." diye konuştu.

Topbaş, bu toprakların önemli şahsiyetler yetiştirdiğini dile getirerek, "Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. İlim Yayma Cemiyeti, bundan sonraki süreçte de örnek olacak şekilde hizmete devam edecektir. Giderek gelişen, büyüyen bir cemiyet. Evlatlarımızı yetiştirerek, yurdumuza önemli hizmetler etmeye devam edecektir." şeklinde konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Yusuf Tülün de kuruldukları yıldan bu yana önemli hizmetler yaptıklarını söyledi.

İslam'ın en büyük medeniyet olduğunu ifade eden Tülün, "Geçmişiyle bağları koparılan kurum ve kişileri tekrar ayağa kaldırmak gerekiyordu. Bunun için bu cemiyet kuruldu. Bu inançla bu kurumu kuranların bu hedefine varmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hiçbir engel bizleri bu kutlu hedeften vazgeçiremeyecektir. Bunu herkesin bilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Tülün, "Tarihimiz bir kabus olarak takdim edildi. Batı'ya bakmaktan boynu tutulan bu milleti, Bilal-i Habeşi'nin yanık sesiyle uyandırmak için yola çıktık. Bu coğrafyada zulüm ve kaos sürse de, değerlerimiz ve kurumlarımızla buralarda durmaya devam edeceğiz. Bu dava için ihlas ile mücadelemizi yürütmek zoruna olduğumuzu biliyoruz." dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise kendisinin de öğrenciliğinde İlim Yayma Cemiyeti'nde kaldığını belirtti.

Buralarda yapılan hizmetlere yakından tanık olduğunu dile getirerek, "Bu kutlu camianın içinde, o kutlu atmosferde Allah rızası ve bu millet için çalışma aşısı yapıldı. Oradaki çocuklarımız bu anlayışla yetişiyor. Allah emeği geçen herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.